Logo decormyyhome.com

Как да си направим хранилка за пилета

Как да си направим хранилка за пилета
Как да си направим хранилка за пилета

Съдържание:

Видео: Как да направите хранилка за птици 2024, Септември

Видео: Как да направите хранилка за птици 2024, Септември
Anonim

Има много модели хранилки за домашни птици, включително такива с автоматизиран дозатор. Но можете сами да направите хранилка за пилета от импровизиран материал, който ще бъде не по-малко функционален.

Image

Диетата на домашните птици се състои от сухи фуражи и мокри смеси (хранителни отпадъци, покълнали зърна и др.). Следователно, хранилката за пиле трябва да е устойчива на влага, безопасна за домашни любимци, удобна, защитена от замърсявания и отломки.

Как да си направите стационарна хранилка за пилета

Капацитетът, в който се изсипва фуражът, се прави най-добре под формата на корито. Височината му трябва да бъде такава, че страните да са на нивото на гърдата на средно голяма птица. За 20 пилета ще бъде достатъчен контейнер с дължина 1, 2-1, 5 м, ширина 20-25 см и височина на страните 10-12 см.

Подаващото устройство може да бъде направено от дървени дъски с подходящ размер. Дебелината на дървения материал може да бъде малка: 0, 5-1 м е достатъчно.

Дъските са свързани отвън с помощта на метални ъгли и къси самонарезни винтове или залепени заедно. Ако контейнерът ще бъде напълнен с мокра храна, той е облицован с линолеум отвътре. Този материал трябва да е достатъчно тънък, за да се огъне в ъглите на подаващото устройство, което избягва ненужните шевове. Ако в контейнера има различни фуражи, трябва да се направят 2-3 отделения вътре в кутията, като се ограничава пространството с помощта на напречно положени дървени дъски.

За да се гарантира, че пилетата не се качват в хранилката, трябва да се монтира защита отгоре на кутията. Най-простото решение е да инсталирате тънки метални пръти на разстояние 5-7 см една от друга. Това разстояние е достатъчно, за да може птицата лесно да получи храна. Пръчките трябва да бъдат огънати под ъгъл, така че двата края да могат да бъдат фиксирани във вътрешната страна на страните на подаващото устройство, а в горната част се получава прав или остър ъгъл. За да се предотврати движението на тези пръти, в местата на счупване се поставя по-здрав метален прът и всеки бар се прикрепва към него на свой ред. Защитната мрежа може да бъде сменяема или подсилена отстрани на дървен контейнер.