Logo decormyyhome.com

Как да хидроизолирате пода

Как да хидроизолирате пода
Как да хидроизолирате пода

Съдържание:

Видео: Хидроизолация на балкон или открита тераса 2024, Юли

Видео: Хидроизолация на балкон или открита тераса 2024, Юли
Anonim

Хидроизолацията на пода може да бъде описана като важен строителен процес, който помага да се реши проблемът със защитата на повърхностите от влага. Преди да започнете да проектирате работата, трябва да изясните някои точки.

Image

За да се извърши висококачествена хидроизолация на бетонен под, е необходимо да се определи качеството на бетона, от който се състои основата за пода. Важно е - по-нататъшна работа е безсмислено да се извършва без информация за състоянието на базата. Необходимо е да се установи нивото на местоположението на подземните води. Това е особено необходимо при работа в мазето.

Разположението на комуникациите трябва да се вземе предвид. Те могат да преминават както през, така и по протежение на бетонната повърхност, предназначена за обработка. Трябва също така да изберете предварително материала за финала, който в крайна сметка ще бъде използван.

Как да изберем бетон

Хидроизолацията на пода върху бетонна основа с добро качество от M150 или по-висока трябва да се извърши, като се използват проникващи съединения. Веществото трябва да проникне в бетонната конструкция възможно най-дълбоко. Добър вариант е 40 см. Висококачествената проникваща хидроизолация отива в такава дълбочина.

Мерките за създаване на хидроизолация трябва да се извършват в съответствие с правилата на Технологичния регламент.

За да приложите хидроизолационния състав върху повърхността, можете да използвате всеки удобен инструмент. Съставът трябва да се разпредели по повърхността под формата на равномерен слой - за това можете да използвате фугираща смес, тоест половина или валяк. Довършителните работи могат да се извършват не по-рано от три седмици след изолацията.

Понякога качеството на бетона не е особено добро. Ако самият продукт е рохък и с множество пукнатини, подът ще трябва да бъде хидроизолиран по метода на отливане на място. Използването трябва да бъде хидравличен технически състав. Водоустойчиво изпълнение - от W12 до W20.

За да се даде на бетонния продукт необходимото качество, в тях трябва да бъдат въведени специални добавки. С тяхна помощ можете значително да увеличите водоустойчивостта.