Logo decormyyhome.com

Как да направите циментово-варов разтвор за мазилка

Как да направите циментово-варов разтвор за мазилка
Как да направите циментово-варов разтвор за мазилка

Съдържание:

Видео: Полагане на варо-циментова мазилка от нула 2024, Юли

Видео: Полагане на варо-циментова мазилка от нула 2024, Юли
Anonim

Циментовият варов разтвор е популярен сред строителите и домашните майстори, тъй като има определени предимства пред останалите "братя". Едно от тези предимства е ниската цена. Въпреки това, измазването ще ви струва още по-малко, ако знаете как сами да приготвите циментово-варов разтвор.

Image

Всъщност циментово-варовият разтвор е не само евтин, но и много ковък в експлоатация. Има добра пластичност и адхезия към повърхностите. Освен това ще имате повече време да направите измазаната повърхност възможно най-плоска и гладка, тъй като разтворът запазва мазна консистенция за дълго време.

Подготовка за работа

За да направите циментово-варов разтвор, ще ви трябва следното:

- цимент клас 400;

- пясък;

- варово или варово тесто;

- марля;

- сито с размер на окото 2-3 см;

- контейнер за смесване на разтвора с височина 30 см, ширина 70 см и дължина около метър;

- капацитет за гасене на вар;

- лопата или чопър;

- предпазни очила;

- гумени ръкавици.

Приготвяне на суха цименто-пясъчна смес

Смесете първо пясък с цимент. Пясъкът първо трябва да се пресява през сито, за да се отстранят глинени съсиреци, черупки или малки камъчета. Пригответе суха смес, като използвате цимент и пясък в съотношение съответно 1: 4-5. За да направите това, изсипете слоеве цимент и пясък последователно в контейнера, след което сместа добре разбъркайте с лопата или мотика.

Приготвяне на варово мляко

Ако сте закупили готово варово тесто в магазин, просто го разредете с вода и ще получите варово мляко.

Ако сте закупили бърза вар, първо ще трябва да я изплатите. За да направите това, изсипете вар в варел с вода, затворете капака и задръжте за 24 часа. Гасенето на вар се придружава от пробиване, така че няма да е на място, за да предпазите очите със защитни очила, а ръцете - с гумени ръкавици.

След това прецедете гасената вар през тензух. Получената пастообразна маса разредете с вода до консистенцията на мляко или течна заквасена сметана.