Logo decormyyhome.com

Как да направите абажур за лампа

Как да направите абажур за лампа
Как да направите абажур за лампа

Съдържание:

Видео: Как да си направим лампа от конопено въже!? 2024, Юли

Видео: Как да си направим лампа от конопено въже!? 2024, Юли
Anonim

Ако старият абажур е изпаднал, тогава не бързайте да изхвърляте лампата. За нея можете да направите невероятен аксесоар от нишки, хартия, пластмасови бутилки и дори пластмасови лъжици.

Image

Оставете ананаса да изгори

За да превърнете стара лампа във винтидж нещо, не са необходими специални материали. Ако сте натрупали няколко лъжици за еднократна употреба, останали от пикник, и имате кръгла 5-литрова бутилка, тогава добре.

Вземете го, отрежете стегнатия врат и дъно. С помощта на ножица отделете лъжиците от резниците. Те няма да са необходими. Когато режете, оставете 2 см резници на всяка лъжица. Оцветете извитата част в жълто. Оставете да изсъхне

Започвайки от дъното на пластмасовата бутилка, залепете лъжиците към нея, така че боядисаната част да е отгоре. За да направите това, залепете с пластмасово лепило тези 2 см от останалите резници и прикрепете към основата. След залепването на първия ред преминете към втория и лъжици покрийте цялата пластмасова бутилка.

Тяхната зелена хартия изрязва пръстен, вътрешният отвор на който трябва да съвпада с диаметъра на горния разрез на пластмасовата бутилка. Ножиците правят външния ръб на хартиения пръстен зигзаг. Това ще бъдат ананасовите листа. Но засега те са малко.

От същата хартия изрежете заоблените ивици със заострен ръб и ги поставете в горната дупка на бутилката, върху която вече е поставен зигзагообразен пръстен от хартия. Абажур за лампата за ананас е готов.

За да предотвратите пожар, използвайте LED или лампа с ниска мощност. Това се отнася за почти всички домашни абажури.

Лесно е да направите абажур, имитиращ многоцветно стъкло от същата пластмасова бутилка. Изрежете го от раменете. Долната част не е необходима. Начертайте няколко овала върху пластмасата. Сега покрийте техните граници с уплътнител. Когато изсъхне, нанесете сребърна боя върху нея и влезте вътре в овалите с многоцветни.

Отрежете дебелата шия и монтирайте нова дреха върху лампата.