Logo decormyyhome.com

Как да инсталирате самостоятелно врата в апартамент?

Как да инсталирате самостоятелно врата в апартамент?
Как да инсталирате самостоятелно врата в апартамент?
Anonim

Монтажът на врати на сам си е доста прост процес, но той, както всички останали, изисква внимание и основни умения.

Image

Преди да инсталирате директно вратата, трябва да се отървете от старата. За да направите това, отстранете го от бримките. Ако вратата почива на сгъваеми крепежни елементи, трябва да повдигнете вратата с лост, а вратата трябва да бъде отворена под прав ъгъл. В случай, че примките не са разглобени, просто ги развийте.

Следващата стъпка ще бъде демонтирането на рамката на вратата. Ако кутията е направена от дърво, трябва да я нарежете на половината страни, като преди това се отървете от излишните аксесоари. В случай на метална кутия може да се наложи мелница. След като се отървете от кутията, победете ненужната мазилка с чук.

Сега можете да продължите с инсталирането на вратата. Има няколко опции за монтаж, всичко зависи от нивото на вратата.

Първият вариант е да използвате монтажни плочи като крепежни елементи. Принципът е доста прост: плочите се наслагват върху ръба на вратата отвътре. След това стоманените пръти се запушват в отворите на монтажните плочи. Впоследствие тези пръчки трябва да се варят. Този метод ви позволява да прикрепите рамка на вратата към стената.

Вторият начин. Рамката на вратата е прикрепена към стената с анкерни болтове. Ако няма болтове за болтовете, направете ги сами. По-късно, с помощта на специални щепсели, ще бъде възможно да се покрият привличащите вниманието болтове.

По-долу е даден списък на помощните материали, които ще ви помогнат в работата ви: Пръти за закрепване. Дълъг около 10 -15 сантиметра и дебелина 15 милиметра.

Клинове. С тяхна помощ поправяме рамката на вратата. За да направите това, ние ги прикрепяме към страничните стени. Също така трябва да запомните няколко неща, ако сами ще инсталирате вратата.

За да проверите колко гладко е монтирана вратата, достатъчно е да измерите вертикалните стелажи от двете страни, като използвате отвес.

По време на инсталацията със сигурност ще останете празнини, обработваме ги с пяна. Преди това можете да обработите празнината с вода, така че материалите да бъдат закрепени по-ефективно. Пяната трябва да се нанася със специален пистолет, това ще ви позволи по-точно да дозирате материала.

За професионалистите инсталирането на врата отнема около час и дори ако не сте от тях, тогава ще ви отнеме малко повече време, за да я инсталирате. Ако подходите към монтажа на вратата с цялата отговорност, тогава няма нищо сложно.