Logo decormyyhome.com

Как сами да си направите естествен освежител за въздух

Как сами да си направите естествен освежител за въздух
Как сами да си направите естествен освежител за въздух

Съдържание:

Видео: Core of natural pesticide, JADAM Wetting Agent (JWA), (Multi-language subtitles) 2024, Септември

Видео: Core of natural pesticide, JADAM Wetting Agent (JWA), (Multi-language subtitles) 2024, Септември
Anonim

Можете да направите въздуха в дома си свеж и безопасен за здравето, ако можете да направите натурален ароматен продукт със собствените си ръце. Тези освежители са идеални за семейства с малки деца и страдащи от алергия. Най-често те се състоят от етерични масла, подбрани според вашия вкус.

Image

Освежител за аромат на цитрусов аромат за кухнята

За да го направите ще ви трябва:

- цитрусови плодове (портокал, лайм, мандарина, лимон, грейпфрут);

- водка 0, 5л;

- вода;

- контейнер за освежител.

Обелете плодовете. Поставете обелката в стъклен буркан и я напълнете с водка. Затворете плътно и настоявайте 2-3 дни. Изсипете получената тинктура в бутилка със спрей, като добавите вода, докато контейнерът се напълни. Водата в този освежител е необходима за намаляване на миризмата на алкохол. Ароматът на цитрусови плодове може да бъде по-силно изразен, като добавите няколко капки от същото етерично масло. За украса можете да поставите в контейнера спретнато нарязани кори от лимон, портокал или грейпфрут.

Разклатете бутилката преди употреба, за да се смеси добре. Ако няма плодове под ръка, можете да ги замените с цитрусови етерични масла. 10-15 капки масло се добавят във водата и след това се въвежда малко количество медицински алкохол, благодарение на което маслото и водата се смесват по-лесно. Имайте предвид, че ароматът на цитрусови плодове укрепва имунната система и подобрява настроението.

Освежител за въздух от желатин - за дневна

За да го направите ще ви трябва:

- красива стъклена чаша или малка купа;

- чаша вода;

- един или повече видове любими етерични масла;

- желатин;

- глицерин;

- канела;

- хранителни оцветители, миди, камъчета, сушени цветя или парчета плодове са полезни за декорация.

Изсипете чаша гореща вода в купа и я поставете на бавен огън. Добавете към водата 2 с.л. л. желатин и продължете да загрявате, като разбърквате, докато се разтвори напълно. В разтворен желатин добавете щипка канела за настроение, чаена лъжичка глицерин, за да не се изпари течността толкова бързо, 5 капки етерично масло и малко хранително оцветяване. Можете също така да придадете приятен сянка на домашния си освежител за въздух с лимонов сок или разтворимо кафе. Инструментът е почти готов, сега можете да го излеете във форми, в които първо трябва да разложите елементите на декора. След 2-3 часа освежителят ще е готов, ще изпълни дома ви с приятен аромат до две седмици.