Logo decormyyhome.com

Как сами да опънете обувки

Как сами да опънете обувки
Как сами да опънете обувки

Видео: Балетните обувки БГ АУДИО 2024, Юли

Видео: Балетните обувки БГ АУДИО 2024, Юли
Anonim

Колко обидно става понякога, когато нова, перфектно съчетана обувка започне да жъне и търка. Естествено, нов чифт може да се занесе в магазина и да се замени за по-удобен, но какво ще стане, ако искате тези обувки или те вече са носени?

Image

Обувките, които са малко малки, лесно могат да се опънат у дома, а цената ще бъде минимална.

Как да опънете велурени или кожени обувки

Обувките, изработени от естествени материали, са много гъвкави и разтегливи. За да опънете кожени или велурени обувки, е необходимо да го напълните с вряла вода и да оставите водата вътре в обувките или ботушите за няколко секунди, след което течността трябва незабавно да се източи. Излишната влага може да се отстрани с хартиена кърпа или памучна кърпа. Докато обувките не изстинат, трябва да ги носите и да се разхождате известно време. По-добре е да носите мокри обувки над чорапи, това няма да позволи изгаряния и ще добави допълнителен обем на стъпалото.

За тези, които не искат да мокрят обувките, има по-нежен начин: в обувките първо трябва да поставите плътна пластмасова торбичка и едва след това да напълните с вряла вода;

Не само врялата вода, но и ледът може да повлияе на кожата. В нов чифт обувки също е необходимо торбите да се поставят в студена вода с около 1/4 и да се поставят във фризера. Изваждат обувките си едва след като водата е напълно втвърдена. За да премахнете пакетите от обувки или обувки, трябва да изчакате, докато водата се размрази малко. Не всички материали могат да издържат на студения тест, така че е по-добре да не експериментирате с лакирани или кожени обувки;

За да увеличите размера на обувката, е необходимо да навлажнете вътрешната повърхност с течност, съдържаща алкохол или водка, след което да се обличат и носят в продължение на няколко часа. Тази процедура омекотява вътрешната повърхност на обувката и му помага да облече формата на стъпалото.

Обувки от кожа

Опъването на обувки от кожа от кожа е малко по-трудно, тъй като материалът е нееластичен и лесно се напуква или губи форма. Следователно новите обувки, изработени от изкуствени материали, се опъват по следния начин: вътрешната повърхност на обувките или обувката се намазва с мазен крем или вазелин, оставя се за няколко часа, след което се обличат и се носят в продължение на половин час.

Как да се справим с обувки от лакована кожа

Разтягането на лакирани обувки също е много проблематично, защото винаги има възможност лакът да загуби своя блясък или да се напука. Следните методи ще помогнат за разтягане на обувки от лакована кожа:

- смесете две части алкохол с една част вода и обилно навлажнете чорапите в получения разтвор. След това натиснете леко чорапите и ги поставете на краката си и вече те имат обувки от лакована кожа, ще трябва да ходите в новата рокля поне 2 часа;

- начин за разтягане на кожения заместител също ще помогне: обувките от лакована кожа трябва да бъдат намазани с мазен крем, като се обърне специално внимание на тесните носове и зоната на петата, след което поставете тесни чорапи и обувки върху тях.

Отивайки за следващия чифт обувки до магазина, не трябва да забравяме, че вечер краката набъбват и обувките, дори купени по размер, може да се окажат леко малки или големи.