Logo decormyyhome.com

Как да залепите стенописите сами?

Как да залепите стенописите сами?
Как да залепите стенописите сами?

Видео: Как да се разширите, увеличете размера на панталона | Вмъкваме ивиците от нашата страна или отпред. 2024, Юли

Видео: Как да се разширите, увеличете размера на панталона | Вмъкваме ивиците от нашата страна или отпред. 2024, Юли
Anonim

Стенописите са чудесен начин да промените интериора на една стая. Основното условие за тази трансформация е внимателен подбор на картина, която ще украси дома ви за дълъг период от време.

Image

Как да залепим фототапета: подготвяме всичко необходимо

Всъщност в това произведение няма нищо сложно. Самозалепващите се фототапети означава значително спестяване. Освен това по-късно ще можете да се хвалите с приятелите си за вашите умения. Най-важното, което трябва да знаете, е да не бързате, трябва да направите всичко последователно и много внимателно.

Какво е необходимо за правилното поставяне на тапети:

- чист и сух парцал;

- остър чиновник нож;

- владетел;

- молив;

- рулетка;

- ниво;

- специална гумирана ролка;

- удобна четка (за предпочитане няколко, различни размери);

- стълба.

Какво лепило е необходимо за залепване на фототапета?

Трябва да се избере специално лепило за конкретен тип покритие. Това се дължи на факта, че в момента тапетите са изработени от различни материали. Има правило, което се използва за тапетиране: колкото по-дебел е тапетът, толкова по-гъсто трябва да бъде лепилото.

Най-добре е да закупите лепило от същата компания като довършителните материали. Количеството лепило трябва да бъде такова, че да е достатъчно както за стените, така и за тапета. Благодарение на двойното смазване е възможно да се осигури просто съединяване на картините. За разпространение на лепило е необходимо само според инструкциите.

Обикновено набор от тапети прикрепя инструкции за залепване. Дори опитни професионалисти не трябва да го игнорират. Прочетете го, за да получите перфектната картина на стената си. Ако сте поръчали специална широкоекранна снимка, можете да се консултирате с компанията. Специалистите любезно ще ви кажат всички нюанси на залепването на такива тапети.

Подготовка на стената

Повърхността на стената, върху която планирате да залепите тапета, трябва да е суха и гладка. Не трябва да има нередности, тъй като те ще развалят окончателния вид на картината. Изплакнете най-добре стената или прахосмукачка и подсушете.

Някои често си задават въпроса: възможно ли е да залепите фототапети върху стари тапети? Разбира се, че можете, но веднага трябва да отбележите, че е нежелателно. Не е известно как ще се държат различни материали за декорация, когато се комбинират. Ако старият тапет има пъстър модел, може би той ще свети и ще развали цялостния вид.

За най-добри резултати е най-добре да премахнете стария тапет и да боядисате стената бяла. Не забравяйте да изчакате, докато боята изсъхне.

Стъпка по стъпка тапетиране

1. На всяко платно има бели полета, които трябва да бъдат много внимателно отстранени с нож. Не режете с ножици, тъй като идеално гладко няма да работи.

2. На стената нарисувайте спомагателни линии и маркировки.

3. Поставете филм на пода, върху който тапетът ще бъде положен с лицето надолу.

4. Придържайте се върху първия лист строго според маркировката.

5. Необходимо е внимателно да премахнете излишния въздух под тапета с помощта на валяк. Няма нужда да търкате тапета с парцал, тъй като можете да повредите картината. Парцал е необходим само за събиране на излишно лепило.

6. Продължете да залепвате следните ленти, така че изображението да е точно подравнено.

7. Стаята не трябва да има отворени прозорци и чернови. Не проветрявайте стаята, докато всичко не изсъхне.