Logo decormyyhome.com

Как сами да инсталирате тоалетна

Как сами да инсталирате тоалетна
Как сами да инсталирате тоалетна

Видео: Инсталиране на седалка за тоалетна чиния с вградено биде - GROHE 2024, Юли

Видео: Инсталиране на седалка за тоалетна чиния с вградено биде - GROHE 2024, Юли
Anonim

За да инсталирате тоалетната не отнема много време, но ако го направите сами ще спестите пари и ще бъдете сигурни в качеството на инсталирането. Освен това изчезва необходимостта от търсене и чакане на господаря.

Image

Ще ви трябва

  • - перфоратор или перфоратор;

  • - маркер;

  • - регулируем гаечен ключ;

  • - комплект фитинги или гофриране 110 мм;

  • - силиконов уплътнител;

  • - течен сапун.

Инструкция за употреба

1

За да инсталирате тоалетната не отнема много време, но ако го направите сами ще спестите пари и ще бъдете сигурни в качеството на инсталирането. От самото начало трябва да решите как тоалетната ще бъде свързана с дренажната система. Това може да стане с помощта на гофриране или чрез композитни фитинги. Има алтернативи. Например тоалетната може да има дренажна тръба, която се вкарва в гнездото на канала за оттичане, монтиран заедно с подовото покритие.

2

Преди да започнете инсталацията, е необходимо да опитате тоалетната на мястото на инсталиране, да я подравните със стените и канала за източване. След това кракът на тоалетната трябва да бъде точно кръгъл по периметъра с маркер. Необходимо е да нарисувате само върху плочката, където мастилото може лесно да се избърше с алкохол, без да се докосва цветния пълнител на шева. Когато се поставят маркировки на пода, тоалетната трябва да се извади от стаята и да се направи шаблон за краче, като се отбележи не само формата, но и отворите за монтаж.

3

Шаблонът трябва да се комбинира с маркировките на пода и да се маркират точките на пробиване. Обикновено крепежните елементи се доставят с водопроводни тела и са метални винтове, които се завинтват в пластмасови тапи. Диаметърът на тези тапи трябва да се изясни чрез измерване с шублер или чрез внимателно изучаване на инструкцията за монтаж. Пробиването трябва да започне в режим на въртене до преминаване на керамичната плочка. След това можете да пробиете в ударно-ротационен режим. Пластмасовите тапи трябва да бъдат задвижвани в пробитите отвори. Ако коркът не стигне до края с 5-10 милиметра, той може да бъде отрязан до пода.

4

Тоалетната е инсталирана на място, като едновременно комбинира отводнителната шийка и отводнителния канал. Ако тоалетната е прикрепена към твърда арматура, тя трябва да бъде преместена, без да я повдигате от пода, докато изпускателната тръба не влезе в гнездото на канала за оттичане с 4, 5-5 сантиметра. Ако се реши да се използва гофриране за връзка, той може да бъде инсталиран незабавно: когато тоалетната чиния се премести на мястото си, тя сама ще заеме необходимия размер и положение. Що се отнася до тоалетните, за които не се използва преходна връзка, те трябва да бъдат поставени вертикално отгоре.

5

Когато тоалетната чиния е инсталирана на място, трябва да затегнете винтовете, като предварително поставите пластмасова шайба от комплекта под шапката. Декоративните капачки се поставят върху капачките на завинтените винтове, след това шевът между крака на тоалетната и пода е фино намазан със силиконов уплътнител. Свързването на тоалетната към водопровода трябва да се извърши с гъвкав маркуч, пред който трябва да има спирателни клапани.

Обърнете внимание

Когато инсталирате тоалетната върху твърда арматура, е необходимо да се контролира положението на уплътнението в контакта: много често тя се задръства и изскача от канала.

Полезни съвети

За по-лесно свързване, фитингите трябва да бъдат смазани с дъвка, а краищата със силиконов уплътнител или течен сапун.