Logo decormyyhome.com

Как сами да смените облицовката на стола

Как сами да смените облицовката на стола
Как сами да смените облицовката на стола

Видео: Стол из слэба с эпоксидной смолой. Своими руками 2024, Юли

Видео: Стол из слэба с эпоксидной смолой. Своими руками 2024, Юли
Anonim

Ако старата тапицерия на столовете изглежда непретенциозна и рамката остава стабилна, е по-евтино да смените тапицерията, отколкото да купувате нови мебели. Работете върху силата дори на начинаещ майстор и няма да ви отнеме много време.

Image

Ще ви трябва

  • - Стол;

  • - плат;

  • - клещи;

  • - отвертка;

  • - Рулетка;

  • - чукът;

  • - PVC лепило;

  • - Скоби.

Инструкция за употреба

1

Ако трябва сами да смените корпуса на стола, започнете с развиване на седалката. След като развиете винтовете, запазете ги. По-късно те ще ви бъдат полезни, за да прикрепите ремонтираната седалка. Когато премахнете старата тапицерия от стола, проверете състоянието на възглавницата. Ако „възглавницата“ е добре запазена, трябва да се смени само тъканта.

2

Използвайте отвертка и клещи, за да премахнете всички основни части. Измерете дължината, ширината и дълбочината на седалката. Ако седалката е заоблена, измерете я на най-широките места. Моля, обърнете внимание, че тъканта ще се нуждае от около един и половина повече от получените размери. Например, с размер на седалката 30x25x5 см, трябва да закупите платно с размери 45x40 cm.

3

Поставете тъканта с грешната страна нагоре върху равна повърхност. Поставете седалката върху плата с горната част надолу. Определете как трябва да се постави моделът на тапицерията, в каква посока да направите модела. Изрежете тъканта, така че да е достатъчно, за да покриете ъглите на стола. Ориентировъчно ще трябва да добавите поне 2-3 размера от дебелината му от всяка страна на шаблона към размерите на седалката.

4

Поставете плата върху седалката от дясната страна и я закрепете с брекети, започващи в центъра. Издърпайте тъканта на противоположната страна, опитвайки се да избегнете бръчки и гънки. Закрепете ръба на тъканта от вътрешната страна със скоби, след като го приберете навътре. Когато закрепвате плата по контура на седалката, изгладете ъглите, като диагонално сгънете ъгъла на тъканта към центъра на седалката. По този начин, сгънете всички ъгли. Не забравяйте постоянно да опъвате плата.

5

След като инсталирате скобите, проверете тяхната надеждност. Ако телбодите стоят свободно, чукнете ги с чук. Следващата стъпка е как да промените тапицерията на стола, залепете тъканта на гърба на седалката с PVC лепило. През нощта изпражненията трябва да изсъхнат. Използвайте добре вентилирана зона за това. След това остава само да поставите седалката на стол и да закрепите с предварително свалени винтове. Нова тапицерия на стола е готова!

Обърнете внимание

Ако столовете са предназначени за постоянна употреба, купете специална тапицерия. Ако столовете са част от предните мебели, използвайте всякакви еластични или леки тъкани, които харесвате за тапицерия.

Полезни съвети

Когато старата възглавница на седалката е напълно неподходяща за по-нататъшна употреба, трябва да я замените с нова. Понякога вместо възглавница се използват ненужни одеяла за ремонт на столове.

  • Нова тапицерия на стола, направена сама
  • Как да сменим тапицерията на стол