Logo decormyyhome.com

Как да разглобявате тоалетна

Как да разглобявате тоалетна
Как да разглобявате тоалетна

Съдържание:

Видео: Ремонт на тоалетно казанче 2024, Септември

Видео: Ремонт на тоалетно казанче 2024, Септември
Anonim

Може да се наложи разглобяването на тоалетната, преди да подмените канализационните тръби на общия щранг, ремонт или поради преустройството на банята. Всички процедури могат да бъдат извършени със собствените си ръце. Демонтажът на тоалетната не е изключително събитие, както може да изглежда на пръв поглед.

Image

Как да разглобявате тоалетна чиния

Демонтажът на компакт започва с резервоар. Първо, захранването с вода се изключва и оттичането се натиска, докато резервоарът се изпразни напълно. Бутонът за изтичане на вода се отвинтва, който обикновено е пластмасов и се завинтва много лесно, така че не са необходими инструменти за този процес.

Безилото се натиска с пръсти, което стърчи над капака на резервоара. Това е последвано от въртене обратно на часовниковата стрелка, до пълното развиване. И сега капачката на резервоара вече е в ръцете.

Арматурата за пълнене с вода е изключена от резервоара. Подаването на вода в резервоара може да бъде странично или по-ниско. За да развиете маркуча, ви е необходим обикновен гаечен или регулируем гаечен ключ.

Изваждайки гъвкавия маркуч за подаване на вода, се избира изпуснатото гумено уплътнение. Ако не се повреди чрез затягане на гайката рано, тя се задържа с маркуча. При повторно инсталиране на компакта може да се наложи подмяна на уплътнението.

Докато развивате маркуча с една ръка, дръжте фитингите с другата ръка. След изключване на гъвкавото захранване, затягащата гайка се отвинтва, което закрепва изпускателния клапан към компактния резервоар.

Затягащата гайка често е пластмасова и лесно се разхлабва. При продължителна употреба на тоалетната чиния, гайката може да бъде трудно да се отстрани на ръка, тогава се използва регулируем гаечен ключ.

По-долу е изключването на резервоара от купата. Самият резервоар е прикрепен към тоалетната с два болта, които се развиват. Фиксиращите болтове могат да бъдат пластмасови или железни. Пластмасовите болтове могат лесно да се отстранят, а железните болтове могат да станат ръждиви и е почти невъзможно да ги развиете.

Ако железните болтове не се развият, се използва метална ножовка, с която болтовете внимателно се трият в пространството между купата и самия резервоар. Основното нещо е да не повредите уплътнението за кацане между тях.

Отводнителните фитинги са фиксирани с пластмасова гайка на дъното на резервоара. Когато решите да свалите фитингите си при развиване, той се държи от втората ръка.

Демонтаж на тоалетната чиния

Успехът на процеса на демонтиране на купата зависи от възрастта на тоалетната, метода на фиксирането й на мястото и вида на канализацията. Съседите се уведомяват за демонтажните работи, за да се гарантира, че канализационната система е неактивна.

В долната част на купата има болтове за закрепването му към пода; те могат да бъдат покрити с пластмасови „шапки“. Те се развиват с ключ.

Често по време на първоначалния монтаж купите са вградени в бетонна замазка на пода. Ако е така, тогава пространството наоколо, плочките за пода и изливането, могат да бъдат демонтирани със собствените си ръце с помощта на ударен чук или чук. Повърхността се отбива внимателно, така че този процес да не е травматичен за фаянса.

За да не повредите капака на тоалетната, той се отстранява. Закопчалките са разположени под задната седалка на купата.