Logo decormyyhome.com

Как да опънете вълнен пуловер

Как да опънете вълнен пуловер
Как да опънете вълнен пуловер

Видео: Любима блуза за клиенти на базата на кимоно, с дантелени вложки. Ние шием за 1 час според модела. 2024, Юли

Видео: Любима блуза за клиенти на базата на кимоно, с дантелени вложки. Ние шием за 1 час според модела. 2024, Юли
Anonim

След измиване любимото ви яке изведнъж стана много по-малко. Това се случва с онези неща, които имат естествена вълна в състава си, а когато се мият в гореща вода, тя дава значително свиване. Възможно ли е по някакъв начин да поправим случилото се и да опъна вълнен пуловер?

Image

Инструкция за употреба

1

Първото нещо - когато купувате, не забравяйте да разгледате състава. Ако елементът се състои от 50% или повече вълна, по-добре е продуктът да бъде с размер по-голям. Наистина с течение на времето ще трябва да изперете якето и тогава той може да се свие.

2

Ако това вече се е случило, накиснете го в хладна вода, тогава вместо да го усуквате, увийте го в хавлиена кърпа и леко натиснете с ръце, за да премахнете излишната вода. След това внимателно поставете предмета на масата върху мека кърпа и го разтегнете до необходимия размер. Оставете да изсъхне. Повтаряйте периодично процедурата за разтягане, докато изсъхне напълно.

3

Но е по-добре да се притеснявате за сушенето на вълнени неща предварително. За да направите това, преди да измиете, разстелете любимия си пуловер върху кърпа и маркирайте границите му с фиби. След като измиете в топла вода с деликатни продукти или шампоани, изплакнете с топла вода, поставете я на повърхността и я разтегнете до размерите, които бяха предварително отбелязани. Закрепете с щифтове, оставете да изсъхне. След като изделието напълно изсъхне, го разклатете добре.

4

Друг начин е да изплакнете продукта в стайна вода, като добавите към него 2 супени лъжици водороден прекис. В същото време опънете якето добре по ширина (не забравяйте за ръкавите). Чатете повече в решението. Оставете нещата да лежат в тази вода за около час и половина, след това леко изстискайте и поставете да изсъхне върху кърпа. Ако е необходимо, периодично опъвайте якето до желания размер.

5

Ако ръкавите се съкратят след измиване в пуловер, накиснете ги отново и, като държите рамото, ги разтегнете добре до желаната дължина. След това изсушете върху раменете.

6

Можете да опитате да използвате физическа сила. Ако пуловерът е дебел, хванете двете за двете страни и дръпнете. Издърпайте до правилния размер, без да пестите усилия. Разбира се, няма да изложите подобно нещо на изход, но все пак можете да посегнете у дома или в къщичката в хладно време.

7

Ако нищо не може да се направи и любимото ви яке се е превърнало в яке от филцова кукла, можете да го поставите на приложения за диван възглавници и по този начин да оставите спомен за него.

Полезни съвети

Вълнен пуловер трябва да се пере в леко топла вода и меки почистващи препарати.

как да опъна вълнено нещо