Logo decormyyhome.com

Как да рисуваме тениска с акрилни бои

Как да рисуваме тениска с акрилни бои
Как да рисуваме тениска с акрилни бои

Видео: Рисувам t-shirt с неоновите бои на Марабу ( Paint with me ) 2024, Юли

Видео: Рисувам t-shirt с неоновите бои на Марабу ( Paint with me ) 2024, Юли
Anonim

В случай, че креативната вена не ви позволява да облечете потребителски стоки и искате да украсите тениската с щампа на собствено авторство, не можете да се втурнете да посетите фотостудио. Много по-интересно е сами да рисувате тениската с акрилни бои.

Image

Инструкция за употреба

1

Акрилът за такава работа е най-добрият вариант. Прониква добре в тъканта, запазва свойствата си за дълго време, има огромна цветова палитра и в допълнение много ефекти. Има акрил, светещ в тъмното, перла бои и бои с матов ефект, използвайки още няколко материали, можете да постигнете интересен крекинг ефект на горния слой боя, като същевременно поддържате долния, контрастен, цял. Когато купувате акрил, трябва да обърнете внимание на каква тъкан е предназначена и да изберете тениската, която съответства на състава. Ще са необходими няколко четки в зависимост от сложността на чертежа. Най-добре е да вземете четки със синтетична четина - те се проливат по-малко, а боята се измива по-лесно.

2

След като сте избрали бои, четки, картина и тениска, можете да започнете процеса на боядисване. По-добре е да поставите слой от картон или вестници между предната и задната страна на тениската, много по-лесно е да фиксирате тъканта върху картона. Не е необходимо да фиксирате тъканта, но е желателно, тъй като в процеса на рисуване тя в противен случай ще започне да се фиксира и рисунката може да се измести. Рисунката най-удобно се прехвърля с мек прост молив и след това се рисува.

3

В случай, че по време на процеса на оцветяване капката падна в грешна посока, не се разстройвайте. Вече е почти невъзможно да премахнете това петно, без да засегнете основната рисунка, но винаги можете да проявите въображение и да оцветите повреденото място, така че да се появи случайна капка като елемент от картината.

4

Често акрилните бои са твърде дебели, което затруднява работата с тях. Можете да разреждате акрил дори с вода, ако няма друг начин. Но това ще намали качеството на боята и впоследствие тя ще се отмие по-бързо от ризата. Най-добре е да използвате разредител за акрилни бои, важно е да е същата компания като боите. Слоят боя върху тъканта трябва да е равномерен и да не е дебел, в противен случай може да не се фиксира. Винаги е по-добре да направите 2-3 тънки слоя, отколкото един дебел слой, за това ви е необходим по-тънък. Колкото по-добре боята прониква в тъканта, толкова по-добър и траен ще бъде моделът. При смесване на бои е важно да направите това възможно най-бързо, така че цветовете да бъдат по-ярки.

5

Чертежът върху тениската трябва да се остави да изсъхне поне 24 часа. След това можете да започнете да го консолидирате. Фиксирайте шаблона с ютия, като го гладите през марля или памучна тъкан при максимално допустимата температура за плата. Измиването и всяко излагане на вода се допуска 48 часа след фиксирането. При миене трябва да използвате само леки почистващи препарати, температурата на водата не трябва да надвишава 30-40 градуса. Дълго въртене при високи скорости не може да се използва, тениските с рисуване с акрил се измиват, изстискват и изсушават като деликатни тъкани.

Различни видове рисуване на плат