Logo decormyyhome.com

Как да се измие и изсуши шал

Как да се измие и изсуши шал
Как да се измие и изсуши шал

Съдържание:

Видео: ШАПКА или КАПЮШОН с МЕХОВОЙ ОПУШКОЙ🙄⁉️ Тёплый мягкий и пушистый головной убор своими руками по схеме 2024, Юли

Видео: ШАПКА или КАПЮШОН с МЕХОВОЙ ОПУШКОЙ🙄⁉️ Тёплый мягкий и пушистый головной убор своими руками по схеме 2024, Юли
Anonim

Дамски шал е много деликатно и деликатно нещо, следователно, той се нуждае от специален подход. За да измиете шал от пух, ще ви отнеме много време и търпение. Но в крайна сметка деликатното ви чудо ще стане като ново.

Image

Този процес може безопасно да се раздели на няколко етапа, всеки от които има свои собствени трикове и функции. Сега за всеки от тях по ред.

Първи етап: подготвителен

Преди да започнете да миете шалчето, трябва да сресвате продукта. Това е много важен процес, който трябва да се извърши. Първо гребете с чист масажен гребен, след това направете същото, но с обикновен гребен. Моля, обърнете внимание, че всичко трябва да се прави много внимателно, като внимавате да не закачите платното.

Продуктите надолу след измиване са намалени по размер, тоест се получава свиване. За да предотвратите това да се случи с вашият шал надолу, трябва да изградите рамка от дървени летви с точно същия размер като самия шал. След това прикрепете към него малки скилидки или фиби. Желателно е разстоянието между тях да е равно на разстоянието между зъбите на шал.

Поставете въдица или достатъчно плътна нишка в иглата и внимателно я прокарайте през всеки ръб на карамфила на продукта. Уверете се, че дължината на нишката не е по-малка от периметъра на шалчето. Продуктът никога не трябва да се дърпа от него. В края на тази процедура, не забравяйте да фиксирате краищата с пакет.

Втори етап: измиване

Не всеки препарат е подходящ за измиване на шал. Най-добрият вариант е специален препарат за измиване на продукти. Шампоанът или течният сапун също са подходящи, но прах за пране, който съдържа белина, строго не се препоръчва.

Когато миете продукти отдолу, е изключително важно да следите температурния режим. Напълнете леген с вода, температурата на която е най-малко 30 и не повече от 40 градуса, и разтворите детергента в него. Спуснете носната кърпа в приготвения разтвор и не я докосвайте за една трета от час.

След като изтече определеното време, започнете ръчно да измивате пухения продукт. За да може той да се отмие и да стане чист, няма нужда да се полагат много усилия. По време на измиването го стиснете леко и го разкачете с ръце.

Процесът на изплакване е много важен и при измиване на продукти. За да премахнете миещия разтвор от носната кърпа, изплакнете го поне 2-3 пъти и след всяко изплакване непременно трябва да смените водата на чиста. Между другото, можете също да намалите свиването, като изплакнете неща от пух във вода при същата температура. Когато правите горната процедура за последен път, не забравяйте да добавите климатик към водата.