Logo decormyyhome.com

Как да миете дънкови продукти?

Как да миете дънкови продукти?
Как да миете дънкови продукти?

Видео: Morning Routine (10 DIY Ideas, Makeup, Healthy Recipes) 2024, Юли

Видео: Morning Routine (10 DIY Ideas, Makeup, Healthy Recipes) 2024, Юли
Anonim

Дънките носят почти всичко, защото са много практични и удобни, но не всеки знае как да изпере дънките.

Image

Никога не трябва да накисвате дънки във вода, ако температурата й надвишава 40 градуса, като същевременно се уверите, че дънките не са във водата повече от два часа. За ефективно накисване е достатъчно 20-30 минути.

При миене не използвайте продукти с избелващ ефект. Такива инструменти могат да направят скучни копчета и метални нитове, както и да изсветлят деним.

При миене не е необходимо да използвате пералня и да навивате продукта в пералнята на повече от 600 оборота. За измиване е по-добре да използвате четка с мека четка.

Никога не изсушавайте дънки на слънце.

Не носете дънки, които не са напълно сухи след измиване. Ако носите мокри дънки, тогава коленете им бързо ще се изпънат.

Ако по време на измиването на дънков продукт водата е станала оцветена, тогава няма какво да се притеснявате - излишните багрила оставят с вода. Най-добре е да измиете черни и цветни дънкови продукти, като добавите малко оцет към водата за измиване - това ефективно ще „съживи“ цвета на продуктите.

Препоръчва се продуктите от деним да се изплакват първо в топла, а след това в студена вода.

Най-добре е да окачите дънки на линия за дрехи, като ги хващате с пришпилки в кръста.

Въпреки общоприетото мнение, че продуктите от деним не е необходимо да се гладят, дънките могат и трябва да се гладят. Ако направите това, докато продуктът все още е мокър, дънките ще станат много по-меки и ще седят по-добре на фигурата.