Logo decormyyhome.com

Как да направите електрическо окабеляване

Как да направите електрическо окабеляване
Как да направите електрическо окабеляване

Съдържание:

Видео: Строителство - Прекарване на ел. инсталация в стая 2024, Септември

Видео: Строителство - Прекарване на ел. инсталация в стая 2024, Септември
Anonim

Инсталирането на ново окабеляване в къща или апартамент е доста трудно. По време на ремонта подмяната на окабеляването включва цялостно разглобяване на стари проводници и преразпределение на контакти, ключове, осветителни тела. В новопостроена къща е важно да помислите за план за окабеляване, като вземете предвид характеристиките на разпределението на мощността в зависимост от консумацията.

Image

Всеки ден потреблението на енергия в къщи и апартаменти само се увеличава, като се има предвид непрекъснато нарастващата гама от домакински и мултимедийни уреди. За да може всичко това да работи и да се храни правилно, е необходима здрава и висококачествена кабелна електрическа инсталация. Само като помислите за подмяна на окабеляване или полагане на ново, трябва да помислите за няколко важни точки:

- алуминият не се препоръчва за окабеляване на частни къщи и апартаменти, особено в проводници с напречно сечение по-малко от 16 квадрата;

- разклонения тип окабеляване, който е бил използван по-рано, не трябва да се използва, това увеличава натоварването на основните линии от електромера и не позволява разпределянето на товара в щита;

- за захранване на мощно оборудване, като електрически печки, електрически котли и др., трябва да се отдели кабелна линия.

оформление

За по-голяма ефективност и безопасност е необходимо да се разделят кабелните линии в разпределителния панел, насочени към захранване на осветление и контакти. Ако осветлението на целия апартамент или къща може да бъде разпределено на една автоматична машина, тогава гнездата за всяка стая отделно е по-добре да разпределите автоматични предпазители.

При разпространението на търговски обекти е по-добре да се вземе предвид просто съотношение - на всеки шест квадратни метра е инсталиран един изход. Естествено, разпределението на оборудването трябва да се вземе предвид, за да се сведе до минимум необходимостта от удължителни кабели и разделители. Най-добре, ако последният няма да се използва изобщо.

Проводниците се полагат на разстояние 10-30 сантиметра от тавана. За да се скрие окабеляването, се извършва или решетка, или проводниците в гофрираната тръба се полагат за облицовката на стената. Всички проводници потъват до изводите строго вертикално, избягвайки всякакви ситуации, когато текат по диагонал.

В резултат на това завършеното окабеляване в най-добрия случай не трябва да съдържа разклонителни кутии или да ги включва до минимум. Това намалява необходимостта от използване на терминални блокове или шипове между проводниците, т.е. Няма зони с голи или лошо изолирани проводници.