Logo decormyyhome.com

Как да използвате белина

Как да използвате белина
Как да използвате белина

Съдържание:

Видео: Как да използвате телефона си като компютър? 2024, Юли

Видео: Как да използвате телефона си като компютър? 2024, Юли
Anonim

Рано или късно всяка домакиня е изправена пред необходимостта да избели пожълтели неща. Има няколко вида избелватели и всеки от тях има свои собствени характеристики на употреба.

Image

Всеки има бели неща. И в процеса на употреба и чорапи, красив бял цвят или „избледнява“ и придобива мръсен нюанс, или просто пожълтява поради влиянието на някакви фактори. Възможно е и необходимо да се справим с това. Основното нещо е да знаете правилната технология за избелване на тъкани, в зависимост от избрания тип белина.

Хлорни избелвания

Най-известните и най-старите са избелващите вещества на хлорна основа. Дори нашите майки и баби избелваха ленени покривки с хлор. Когато използвате продукти, съдържащи хлор, трябва да се помни, че те имат много агресивен състав, което обяснява действителната им ефективност. Средствата с хлор категорично не се препоръчват за избелване на нежни и нежни тъкани. Честата им употреба също не се препоръчва, тъй като хлорът има разрушителен ефект върху структурата на влакната. Най-оптималното използване на такъв белина няколко пъти годишно за ленени или памучни тъкани и за премахване на петна върху плътни бели дънкови или ленени покривки.

При употреба хлорсъдържащият белина се нанася директно върху петното и се оставя да престои половин час преди измиване. За сложно избелване препоръчителната скорост на продукта се добавя към водата за измиване и се измива при най-висока температура или кипене.

Кислородни избелватели

Кислородните избелвания се считат за по-малко ефективни, но и по-щадящи. Те действат на принципа на отделяне на активен кислород, който отстранява частиците от странични примеси от структурата на тъканните влакна. Тези избелвания не предизвикват дразнене, не развалят тъканта и са чудесни за освежаване на цветовете дори за цветни елементи.

Кислородните избелвания са ефективни при ниски температури на водата и предварително накисване. Не е необходимо да изплаквате нещата, но можете веднага да пристъпите към последващото измиване. За да се предотврати пожълтяването и освежаването на цветовете, при всяко измиване се добавят кислородни избелвания в малки количества.