Logo decormyyhome.com

Как да се изгради капан за кон

Как да се изгради капан за кон
Как да се изгради капан за кон

Видео: В капан | Trapped Story in Bulgarian | Български приказки 2024, Юли

Видео: В капан | Trapped Story in Bulgarian | Български приказки 2024, Юли
Anonim

Любителите на конете и професионалните коневъди знаят, че чистият въздух е полезен за техните домашни любимци. Постоянното присъствие на кон на улицата предотвратява развитието на много заболявания. Следователно химикалката за коне е необходимото пространство за поддържане на здравето им и добра физическа активност.

Image

Заграждението за коне трябва да бъде просторно и възможно най-безопасно за животното. Формата на писалката не трябва да бъде тясна и дълга. По-добре е да се изгради корал с кръгла или овална форма. Така конят ще тича в кръгове и няма да спира в ъглите. Площта на писалката трябва да бъде толкова голяма, колкото позволява сайтът ви. Често диаметърът на кръгъл професионален подслон ("варел") е около 15 метра. Конете трябва да имат достатъчно място както за лесно бягане, така и за галоп.

Corral оградата трябва да бъде здрава. Избягвайте тънки дъски - конят им лесно ще се счупи и може да се нарани по остри ръбове. Поставете стълбовете за ограда на разстояние не повече от 2 метра, така че напречните щанги да могат да поемат голям товар. Закрепете напречните греди от вътрешната страна на корала, повдигайки ги над нивото на земята. Уверете се, че няма пропуски между частите на оградата и портата. Това е необходимо, за да не може конят да залепи главата си в оградата, което може да доведе до нараняване на шията, очите или ушите. Променлива височина на оградата е около 1, 7–2 м. Това е идеална височина, така че конят да не може да я прескочи.

Почвата в писалката трябва да бъде пясък или поле, добре уплътнена. Много коневъди, правейки корал, разнасят цялата повърхност с гумено покритие с клетки. Тревата расте лесно чрез такива клетки, а излишната влага отива дълбоко в земята. Гумените покрития са безопасни, трудно е да се подхлъзнете върху тях, а еластичността на гумата ще намали инерцията от копитата. В корала можете да оставите няколко дървета, ако има такива, първоначално. Но трябва да отрежете всички по-ниски клони. Дъбовете и овощните дървета не трябва да растат в писалката, защото плодовете им могат да бъдат опасни за конете.

Направете осветление в коня на коня, за да можете да виждате домашните си любимци постоянно. Това е особено вярно от есента до пролетта, когато дневните часове са кратки. Прекарайте цялата електрическа енергия в зоната на недостъпност на животното. „Скрийте“ жиците в специални металопластикови кабелни канали, така че конят да не ги получи, ако ухапе случайно. Кутията с жицата не трябва да минава през корала; направете ги по оградата отвън. Поставете лампите толкова високо, че конят да не достига до тях, дори да стои на задните си крака. Лампите трябва да са водоустойчиви, особено за уличното осветление. Изберете лампи с естествена светлина, за да не разваляте зрението на конете, но и да осветявате голяма площ.

Също така не забравяйте за системата за пожарна безопасност на корала. В писалката трябва да има аварийна порта, през която можете да извадите конете. Вземете пожарогасителни средства (пясък, лопати, кофи, пожарогасители), погрижете се за достъпа на пожарните машини до корала. Пътеките никога не се натоварват, а през зимата почистват от сняг. В крайна сметка неприятности под формата на пожари могат да се случат по всяко време на годината.