Logo decormyyhome.com

Как да измиете голям кариран

Как да измиете голям кариран
Как да измиете голям кариран

Видео: 1400-литров аквариум в ресторант Годзила, гр.Варна 2024, Юли

Видео: 1400-литров аквариум в ресторант Годзила, гр.Варна 2024, Юли
Anonim

Измиването на кариера, особено достатъчно голям, у дома е трудна, но все пак осъществима задача, която може да бъде решена с помощта на импровизирани средства. Основното нещо е да не разваляте продукта. Ако не сте уверени в собствените си способности, тогава не трябва да рискувате - по-добре е да се свържете с химическо чистене.

Image

Ще ви трябва

  • - специален почистващ препарат;

  • - баня;

  • - балкон или специално сушене.

Инструкция за употреба

1

Ако живеете в частна къща, тогава измиването на голям кариран няма да бъде трудно. За тези цели можете просто да го поставите на ограда или върху друга удобна структура, старателно да го намокрите с вода (например от маркуч), да го обработите със специален препарат, без хлор и други агресивни вещества, след което внимателно да го измиете и изплакнете. Оставете да изсъхне напълно и ако е необходимо, тъй като водата, която сте измили, може да съдържа пясък или други подобни компоненти.

2

Що се отнася до жилищните условия, тогава всичко е много по-сложно. Малко вероятно е да има по-удобно място за измиване на голям кариран от банята и, разбира се, самата баня.

3

Налейте топла вода във ваната около половината и добавете малко количество от специален препарат за почистване на килими (измива се много по-добре от всички видове прахове, шампоани и т.н.). Разбъркайте всичко старателно, след това сложете мръсно одеяло, което трябва да се потопи напълно във вода, но в същото време да се движи свободно в него.

4

Оставете продукта за няколко часа (така че да изчезнат тежки примеси), след това внимателно го разтрийте, помнете и т.н. Ако в резултат на такива дейности водата стана твърде мръсна, тогава е необходимо да я източите, съберете нова чиста вода и отново изплакнете одеялото. Повторете тази процедура няколко пъти, ако е необходимо. При изплакване се препоръчва използването на специални изплаквания или омекотители за тъкани.

5

Разбира се, измитото одеяло, както всяко одеяло, е много тежко, така че е малко вероятно да успеете да го извадите веднага от банята - просто леко повдигнете продукта и го сгънете до далечния ъгъл. Оставете капака в това състояние, докато загуби по-голямата част от течността.

6

Веднага щом водата изтича от плитката, внимателно я навийте на руло, така че да се получи буквата "L", след това поставете продукта в хоризонтално положение и изчакайте още 10 минути. Тази процедура ще направи карето по-мек и лек.

7

Сега можете да поставите одеяло на балкона или на специална сушилня. В първия случай не забравяйте да прикрепите продукта с прищепи.

8

Можете да премахнете образуваните на одеялото макари след измиване с обикновен гребен за четка (можете да го закупите във всеки магазин за домашни любимци), след което одеялото ще стане като ново - меко, топло, копринено и приятно на допир.