Logo decormyyhome.com

Как да поставите батерии в апартамент

Как да поставите батерии в апартамент
Как да поставите батерии в апартамент

Видео: Смяна батерия на G-Shock (със субтитри) 2024, Септември

Видео: Смяна батерия на G-Shock (със субтитри) 2024, Септември
Anonim

Удобството и уюта на апартамент до голяма степен се определят от правилно подбрани и правилно инсталирани отоплителни устройства. За да се поддържа подходяща температура в хола в студения сезон, трябва да се внимава предварително за инсталиране на отоплителни батерии. Такива устройства ще помогнат за създаването на необходимия топлинен режим и поддържане на здравето.

Image

Ще ви трябва

  • - отоплителни радиатори;

  • - контролни клапани (термостати);

  • - инструменти за работа с метал;

  • - уплътнител.

Инструкция за употреба

1

Определете дали възнамерявате да промените цялата отоплителна система, включително тръбите за водоснабдяване, или се ограничете в инсталирането на нови радиатори. По правило инсталирането на модерни отоплителни батерии предполага едновременното свързване на устройства за регулиране (термостати), с които по желание можете да промените параметрите на системата и да изберете желания температурен режим.

2

Изберете типа нагревател. Днес вместо обичайните чугунени батерии все повече се инсталират по-практични алуминиеви, стоманени или биметални радиатори. Изборът може да се повлияе от цената на отоплителната батерия, необходимия брой секции, както и от външния вид на устройството, съответстващ на дизайна на помещението.

3

Намерете местата, където инсталирате батериите. По правило те са най-добре монтирани под прозорци, за да се сведе до минимум излагането на студени въздушни течения. Ширината на батерията трябва да бъде приблизително равна на размера на отвора на прозореца. Не се препоръчва да инсталирате радиатори близо до пода и перваза на прозореца, не забравяйте да оставите пропуски в рамките на 70-100 мм.

4

Непосредствено преди демонтирането на стари батерии и инсталирането на нови уреди изключете водата в отоплителната система, като координирате вашите действия с организацията, обслужваща корпуса. Извадете старите нагреватели. Преди да инсталирате нови батерии, инсталирайте термостати, ако е необходимо.

5

Закачете нови радиатори на стената с помощта на монтажни скоби и куки. Уверете се, че устройствата са инсталирани сигурно и не могат да бъдат преместени без значителни усилия. Свържете водещите тръби към батериите. Направете всички резбови връзки плътно, използвайки ленена резба или специален уплътнител. След като инсталацията приключи, пуснете вода в отоплителната система, проверете сервизността на устройствата, ако е необходимо, отстранете недостатъците на инсталацията.