Logo decormyyhome.com

Как да сменим педала на колело

Как да сменим педала на колело
Как да сменим педала на колело

Видео: Меняем педали на велосипеде 2024, Септември

Видео: Меняем педали на велосипеде 2024, Септември
Anonim

Подмяната на педалите за велосипеди може да изглежда като момент. Но това е вярно само ако велосипедистът, който реши сам да замени педала, внимава към тази операция и знае необходимата мъдрост и тънкости.

Image

Ще ви трябва

  • - гаечен ключ;

  • - грес.

Инструкция за употреба

1

Решете по кой начин ще педалирате велосипеда. Стойката на педала, която е монтирана на свързващия прът от лявата страна на велосипеда, е направена с лява резба. За да го развиете, завъртете ключа по посока на часовниковата стрелка. Ако искате да извадите педала, разположен отстрани на зъбното колело, тоест отдясно, завъртете ключа обратно на часовниковата стрелка.

2

Поставете мотора на земята, опитайте се да му осигурите най-стабилното положение. Подмяната на педалите принадлежи към групата работа, която трябва да се извърши при поставянето на мотора на двете колела. В някои случаи са необходими допълнителни усилия за леко разхлабване на педалите. Тази позиция на мотора ви дава възможност допълнително да използвате собственото си тегло и това може сериозно да улесни работата.

3

Започнете да сваляте педала. Ако искате да замените този, който се намира отстрани на „звездата“, направете това по следния начин. Завъртете свързващия прът така, че да е в положение, съответстващо на положението на ръката на колелото за часовник, като се посочва числото три. Педалът може да има тетраедрично място за ключа на оста си - по-лесно е да го позиционирате по този начин, но може да има две страни.

4

Опитайте се да зададете ключа възможно най-удобно за превъртане. В идеалния случай, ако инсталирате ключа, можете да го поставите успоредно на свързващия прът или малко по-високо. Така че, когато превъртате обратно на часовниковата стрелка, можете да използвате телесно тегло. Тази работа трябва да се извърши възможно най-внимателно - когато педалът се разхлаби, той може внезапно да скочи и тогава има голям риск от нараняване от верига или свързващ прът. Когато педалът е разхлабен, веднага го развийте, но внимавайте - не губете шайбата.

5

От лявата страна педалът трябва да бъде свален малко по-различно. Поставете свързващия прът в положение девет часа. Затова е необходимо да можете да използвате по-ефективно, ако е необходимо, масата на вашето тяло. Започнете да завъртате ключа по посока на часовниковата стрелка и трябва да положите всички усилия, за да разхлабите педала. Може да се развие много бързо, веднага щом крепежът се разхлаби. Ако има шайба, уверете се, че тя не е загубена.

6

Премахнете замърсяванията и остатъците от резбовата връзка преди да инсталирате нов педал. Нанесете тънък слой грес - това ще намали вероятността от корозия на частите, а в бъдеще педалът ще бъде по-лесен за сваляне.

Обърнете внимание

Работата по подмяната на педала на велосипеда трябва да се извърши възможно най-внимателно. Когато педалът е отпуснат, ръката може внезапно да скочи и тогава съществува голям риск от нараняване от верига или свързващ прът.

Полезни съвети

Започнете да въртите педалите, без да използвате инструменти - ако нещо се обърка, веднага ще го почувствате и ще предпазите нишката от повреда. Ръчно завъртете педала, колкото можете, след което го затегнете с ключа. Проверете двукратно стегнатостта на затегнатия педал - така ще сте сигурни, че той няма да излети в най-неподходящия момент.