Logo decormyyhome.com

Как сами да смените батериите в апартамента

Как сами да смените батериите в апартамента
Как сами да смените батериите в апартамента

Видео: Как да сменим сами батерията на iPhone 6S 2024, Юли

Видео: Как да сменим сами батерията на iPhone 6S 2024, Юли
Anonim

С настъпването на есента трябва да помислите за ефективността на отоплителната система в къщата. Изолацията на прозорци, врати и стени са само допълнителни мерки и ако радиаторите ви са запушени и неефективни, тогава те няма да доведат до желания резултат. Можете сами да смените батериите в апартамента, но трябва да се спазват строги правила.

Image

Ще ви трябва

  • - разрешение на Наказателния кодекс;

  • - радиатори;

  • - тапи за запушалки на радиатори;

  • - сачмени клапани;

  • - кранове Маевски;

  • - скоби;

  • - ленено платно;

  • - силиконов уплътнител;

  • - гаечни ключове;

  • - регулируем гаечен ключ.

Инструкция за употреба

1

На първо място, прочетете правилата за поддържане на обща собственост, одобрени от правителството на Руската федерация. В някои случаи управляващата компания (Обединеното кралство) е длъжна да подмени радиаторите самостоятелно и напълно безплатно. Например, ако текат.

2

Сменете отоплителните уреди, които са в добро състояние, ще имат за своя сметка. В същото време не забравяйте да информирате Великобритания за това, какви устройства могат да бъдат инсталирани. В зависимост от проекта за централно отопление на вашата къща, ще бъде възможно да изберете конвертор или радиатор с определена мощност и дизайн. Оборудването трябва да издържа на работното налягане в системата, както и да издържа на хидравличните изпитвания на системата.

3

Най-удобно е да поръчате услуги за инсталиране на радиатори от вашата Великобритания или от организация на трета страна. Ако обаче сте решени да поставите батериите сами, запасете се с необходимите инструменти и изберете подходящото време, когато централното отопление е изключено.

4

Уверете се, че водата е източена от отоплителната система. Във всеки случай се пригответе: вземете ненужен мивка и парцал, тъй като водата може да остане в радиатора. Развийте резбовите връзки и отстранете стария радиатор.

5

Проверете дали старите скоби са подходящи за новия радиатор. Ако не, инсталирайте нова система за монтаж. Подгответе радиатора за монтаж: поставете щепсели и капачки и кран Majewski. Увийте лента-фум или ленено влакно върху всички резбови връзки (тя трябва да бъде покрита с уплътнител или слой маслена боя).

6

Затегнете конеца, монтирайте радиатора на скобите и свържете новия уред към отоплителната система с помощта на сферични кранове. Остава само да обезвъздушите въздуха от батериите, като използвате кран на Майевски.

7

След като инсталирате радиаторите, поканете представителите на управляващата компания, които ще поемат работата. С тяхна помощ (и срещу допълнително заплащане) източете и напълнете отоплителната система с вода, за да проверите херметичността на всички връзки.

как да сменим отоплението в апартамента