Logo decormyyhome.com

Как да използвате волтметър

Как да използвате волтметър
Как да използвате волтметър

Съдържание:

Видео: Как да го направя? - Поставяне на волтметър в кола 2024, Септември

Видео: Как да го направя? - Поставяне на волтметър в кола 2024, Септември
Anonim

Волтметър е електрическо измервателно устройство, което се използва за определяне на напрежението във всяка част на веригата и двата полюса на нейния източник. Много хора знаят за волтметри още от училище, но малко хора знаят как да ги използват - въпреки факта, че това е доста проста задача.

Image

Всичко за волтметъра

Външно волтметрите приличат на амперметри. Те са свързани паралелно с източник на електроенергия и ви позволяват да измервате напрежението в електрически вериги, като използвате директна справка. В идеалния волтметър трябва да присъства безкрайно вътрешно съпротивление, тъй като колкото по-високо е, толкова по-малко волтметър ще повлияе на обекта, който измерва - следователно, колкото по-точни са индикаторите и толкова по-разнообразна е областта на приложението му.

Използването на волтметър, въпреки сходството му с амперметър, е малко по-различно от използването на самия амперметър.

Волтметрите са разделени според принципа на действие върху електромеханичните и електронните устройства. Групата на електромеханичните волтметри включва електродинамични, електромагнитни и магнитоелектрически устройства, а групата електронни включва цифрови и аналогови волтметри. По предназначение волтметри са импулсни, селективни, фазочувствителни, селективни, както и за измерване на променлив и постоянен ток. Конструкцията и методът на използване на волтметри ги разделя на преносими, монтирани на панели и стационарни устройства.