Logo decormyyhome.com

Как да използвате избелватели за пране

Как да използвате избелватели за пране
Как да използвате избелватели за пране

Видео: КАКВО СТАВА КАТО ПЕРЕШ ПАРИ? (ръгат те в РПУ?) 2024, Юли

Видео: КАКВО СТАВА КАТО ПЕРЕШ ПАРИ? (ръгат те в РПУ?) 2024, Юли
Anonim

Колкото и спретнато да се отнасяме към нещата, всеки трябва периодично да избелва спално бельо или кърпи. Използваме ли избелванията правилно? Ако в процеса се използват домакински химикали, важно е да знаете как да ги използвате.

Image

Инструкция за употреба

1

Преди да започнете избелване, прочетете инструкциите. Уверете се, че избраният продукт е подходящ за всички видове тъкани, които трябва да бъдат избелени. Спазвайте препоръчителната температура и дозировка, за да не разваляте нещата.

2

Когато използвате хлори, съдържащи хлор, температурата на измиване не трябва да е повече от 50 градуса, но избелващите вещества, съдържащи кислород, действат по-ефективно при по-високи температури.

3

Избелките, съдържащи хлор, се използват само за памук; съдържащите кислород избелвания могат да избелват естествени тъкани само от вълна и коприна, както и деликатни синтетични и цветни елементи.

4

Не изливайте концентриран хлорен белина в пералнята. Преди употреба трябва да се смеси в отделен съд с вода в съотношението, посочено на опаковката на продукта.

5

Избелването, като правило, може да се комбинира с изплакване. В този случай не трябва да се използват съкратени програми за машинно пране.