Logo decormyyhome.com

Как да изберем килим за мебели

Как да изберем килим за мебели
Как да изберем килим за мебели

Съдържание:

Видео: Как да си изберем пердета и килими 2024, Септември

Видео: Как да си изберем пердета и килими 2024, Септември
Anonim

Въпреки факта, че модата от последните години изисква изоставяне на килими по стени и подове, продуктите от килими едва ли някога ще загубят своята популярност. Благодарение на правилно подбрания килим, можете да придадете на интериора специален чар и изтънченост. Основното нещо е да не правите грешка при избора, защото килимът трябва да се комбинира не само с цвета на стените и текстила, но и с мебелите.

Image

Правила за избор на килим

Ако има ярки петна или контрастни елементи, които привличат вниманието в цветовете на килима, те трябва да се комбинират с тапицерията на мека мебел или текстил. Ако в стаята няма мебели с такава тапицерия, можете да си купите възглавници, които повтарят орнамента на килима или да имате нещо общо с тях, и да ги направите диван и столове.

Не трябва да избирате килим, който да съответства на стените, тъй като стаята в този случай ще изглежда скучна и обикновена. Най-добре е килимът да отговаря на цветовете на мебелите и да контрастира с сянката на подовото покритие.

Килим в хола

Ако орнаментът на килима съдържа растителни елементи или геометрични фигури, желателно е мебелната тапицерия да има подобен модел или да бъде монофонична.

В случай, че мебелите са с ярка и пъстра тапицерия, килимът трябва да бъде проектиран в неутрални цветове или изобщо да няма модел. Килимите със сложен, сложен орнамент са най-добре комбинирани с обикновени мебели, които нямат ярки, привличащи вниманието детайли.

Ако трябва да купите килим за масичка за кафе в хола, трябва да изберете продукт с такъв размер, че всички крака на масата да се поберат върху него. В случай, че се предвижда килимът да бъде поставен под голяма маса, размерът на килима трябва да бъде много по-голям от площта, заета от масата, в противен случай ще се създаде усещане за непълнота на интериора.