Logo decormyyhome.com

Как да вдигнете спален диван

Как да вдигнете спален диван
Как да вдигнете спален диван

Видео: Как выбрать диван? Диваны с ортопедическим матрасом, диван трансформер, диван еврокнижка и другие 2024, Юли

Видео: Как выбрать диван? Диваны с ортопедическим матрасом, диван трансформер, диван еврокнижка и другие 2024, Юли
Anonim

След като изберете подходящ модел диван в кабината, възниква също толкова важен въпрос за доставката му до вашия дом. Особено актуален е проблемът с издигането му до горните етажи на жилищна сграда.

Image

Инструкция за употреба

1

Консултирайте се с продавача относно условията за доставка и повдигане на спалния диван до необходимия етаж след придобиването. По правило доставката на мебели от големи търговски организации се извършва независимо, но разходите за повдигане до необходимия етаж се изчисляват отделно.

2

Обмислете размера и възможността да доставите дивана до желания под с товарен асансьор, когато планирате да направите покупка. Ако размерите на модела, който харесвате, надвишават размера на асансьора, както и при липса на последния, след това измерете входните врати, полетите на стълбите и клетките, за да осигурите ръчно повдигане на мебели.

3

Обсъдете с товарачите всички условия за доставката на дивана до апартамента, уверете се, че той не е повреден по време на транспортиране. Вратата и парапетът на стълбите могат да повредят тапицерията и да доведат до безполезна покупка. За да предпазите покритието от мека мебел от повреда, тя трябва да бъде опакована в пластмасов филм или в платнена обвивка. Ако не беше възможно да се споразумеят с товарачите, тогава познати или приятели могат да помогнат в повдигането на дивана на пода.

4

Обсъдете с продавача възможността за безкомпонентна доставка на мебели и последващ монтаж вече в апартамента, ако размерите на дивана ясно надвишават размера на входната врата и полета на стълбите.

5

Изберете метод за доставка на товари до вашия дом през отвора на прозореца, ако правите покупка на неотделим модел на диван с големи размери. За целта се свържете с организацията, която предоставя услуги за индустриално алпинизъм, която има лиценз и разрешителни. Тъй като такава операция изисква достъп до покрива или таванското помещение на къщата, координирайте възможността за такава доставка с управляващата компания.

6

Когато повдигате дивана на горните етажи, катерачите използват лебедка или система от блокове. Тъй като тапицерията на дивана може да влезе в контакт със стените и первазите на къщата, тя трябва внимателно да бъде опакована в брезент, филц или друг плътен материал.