Logo decormyyhome.com

Как да свържете патрона към електрическата мрежа

Как да свържете патрона към електрическата мрежа
Как да свържете патрона към електрическата мрежа

Съдържание:

Видео: Как подключить электроплиту. Подключение и установка плиты. 2024, Юли

Видео: Как подключить электроплиту. Подключение и установка плиты. 2024, Юли
Anonim

Ако сте изправени пред проблема с подмяната на патрона в осветителното устройство, не бързайте да потърсите помощ от електротехник. Можете да свържете патрона към електрическата мрежа самостоятелно и това ще отнеме много малко време. В допълнение към осезаемите икономии на разходи, вие получавате полезно умение, което може да бъде полезно в живота повече от веднъж.

Image

Предпазни мерки за безопасност

Преди да свържете касетата към електрическата мрежа, линията трябва да бъде изключена от захранването и да се уверите, че никой не подава напрежение към нея. Можете да изключите светлината в апартамента на главния разпределителен панел, отваряйки и двата контакта (фаза и нула). Ако на входа на окабеляването в стаята е инсталиран междинен щит, трябва да се направи изключване там. Ако касетата е инсталирана под тавана, трябва да използвате надеждна и работеща сгъваема стълба или да преместите масата на мястото на работа. Наличието на помощник, който дава инструменти, държи фенерче или се застрахова по време на работа със стълба, няма да навреди. Също така бъдете внимателни, когато използвате режещ инструмент: дръжте го уверено и направлявайте, когато режете само от себе си.

Подготовка на кутия с инструменти

За да завърши работата, капитанът ще трябва:

- клещи с режещи ръбове;

- комплект отвертки (като правило се нуждаете от отвертки с размери Philips 1 и 2, Pozidriv 1, както и с прорези до 4 мм);

- остър нож, добре чиновнически;

- странични резачки;

- ако проводникът е "пухкав", тоест многожичен, по-добре е да използвате специални уши.