Logo decormyyhome.com

Как да подготвим стените за стикера на нови тапети

Как да подготвим стените за стикера на нови тапети
Как да подготвим стените за стикера на нови тапети

Видео: Облепване на гардероб с PVC фолио 2024, Юли

Видео: Облепване на гардероб с PVC фолио 2024, Юли
Anonim

Преди да залепите тапета, трябва внимателно да подравните стените, така че самият процес да върви гладко, а стените след ремонта да са гладки. Ние не говорим за големи дефекти в конструкцията, когато стената е "доведена" или блоковете са подредени неравномерно, защото такива недостатъци изискват намесата на професионалисти - става въпрос за подравняване на стените самостоятелно

Image

Ще ви трябва

  • Инструменти и материали:

  • шпатула

  • Голяма шкурка (за предпочитане мрежеста)

  • Пълнеж за запечатване на малки пукнатини

  • Стари вестници за поставяне на стени

  • Лепило за тапети въз основа на цялата повърхност на стените

Инструкция за употреба

1

Оценете неравностите на стените. Ако имат големи пукнатини и издутини, тогава всичко това ще трябва да се изравни. Пукнатините се поправят с шпакловка, а туберкулите се отстраняват с шпатула или се изравняват чрез шлайф със специална дюза - това зависи от здравината на мазилката. Замазка може да се вземе най-често.

2

Разходете се по цялата повърхност с голяма шлифована хартия, за да премахнете малки залепващи се зърна от мазилка, които при залепването на тънък тапет могат да ги пробият и тогава ще се окаже грозна дупка.

3

Нанесете един слой не много гъсто лепило за тапети върху стените и го оставете да изсъхне.

4

Залепете на стената на вестника в един слой. Това ще помогне да се скрият най-малките пукнатини и да се скрият малки туберкули, а стените ще станат по-гладки. Освен това, вие ще проучите по-подробно качеството на вашата работа, за да изравните повърхността и ще можете да поправите нещо по пътя. Оставете вестниците да изсъхнат добре. Сега стените са готови за залепване с нов тапет.

Обърнете внимание

Защитете пода и мебелите от прах със стари вестници и плат. За да улесните работата, понякога можете да пръскате вода от пистолета за пръскане във въздуха.

Полезни съвети

При изравняване на стените ще се появи прах, затова носете предпазни очила и маска.