Logo decormyyhome.com

Как да почистите запушена тоалетна чиния със собствените си ръце у дома

Как да почистите запушена тоалетна чиния със собствените си ръце у дома
Как да почистите запушена тоалетна чиния със собствените си ръце у дома

Съдържание:

Видео: The Great Gildersleeve: Leroy Suspended from School / Leila Returns Home / Marjorie the Ballerina 2024, Юли

Видео: The Great Gildersleeve: Leroy Suspended from School / Leila Returns Home / Marjorie the Ballerina 2024, Юли
Anonim

Запушването на тоалетната може да се почисти независимо, без помощта на специалисти, защото за това можете да намерите всички инструменти в къщата, например, бутало. Кабелът също ще свърши работата перфектно.

Image

Понякога се случва тоалетната да е запушена. В този случай не винаги е желанието да се обадят на водопроводчици, в допълнение, блокирането, като правило, изисква незабавно отстраняване, а очакването на специалистите може да доведе до наводнение и сериозни щети на финала.

Традиционни методи за почистване на тоалетната

Един от ефективните начини е използването на сода за хляб. За да направите това, 1/2 опаковки трябва да се разтворят в топла вода, изсипвайки получения състав в тоалетната. След като водата трябва да се смеси, което ще позволи на алкала да достигне до мястото на запушване. Този метод е в състояние да се справи с малки проблеми.

Като алтернатива за почистване на малка запушване може да се използва бутало. За неговото използване тоалетната трябва да се напълни с вода, като се монтира бутален звънец, така че тя плътно да припокрива отводнителния отвор. След това трябва да направите силен натиск върху дръжката на инструмента, като премахнете буталото от водата. Създадените спадове на налягането ще ви позволят да се отървете от запушването.

Ако горните методи не могат да бъдат почистени, трябва да прибягвате до метод, който включва използването на "кукла"; водопроводчиците я наричат ​​торба, изработена от дебела тъкан и след това напълнена с пясък. Такъв продукт трябва да се спусне в тоалетната, като завържете кабел или кабел към монтажа. На следващо място, трябва да активирате дренажа, като разхлабите кабела, което ще позволи на торбата да проникне във фунията. Този подход ще помогне да се справите с блокирането поради голямото тегло на "куклата".

Експертите съветват да използвате кабел, тъй като той действа като най-ефективният начин за всякакъв вид блокиране. Този инструмент е направен под формата на тръба и дръжка за въртене. Краят на тръбата има телена спирала. За да елиминирате запушването с кабел, трябва да спуснете спиралата в тоалетната чиния, докато спре. След това трябва да започнете да въртите дръжката на кабела, докато жицата трябва да се премести във водното уплътнение.

Осигурява най-висококачествено почистване чрез многократно поставяне на работната част на инструмента в тоалетната. Накрая можете да почистите канализационния дренаж с голямо количество гореща вода.