Logo decormyyhome.com

Как да почистите козината на яката

Как да почистите козината на яката
Как да почистите козината на яката

Видео: Козья Хатка Сказка для Детей - Мультики HD 2024, Юли

Видео: Козья Хатка Сказка для Детей - Мультики HD 2024, Юли
Anonim

Естествената козина изисква максимална грижа. Дори и да няма следи от мръсотия по повърхността на кожената яка, се препоръчва да я почиствате редовно. При правилна грижа, коженият продукт ще оправдае значителната си цена и ще ви служи дълги години.

Image

Инструкция за употреба

1

Върнете пожълтената козина в бяло, като я поръсите с грис или картофено нишесте. Разтрийте козината малко, след това разклатете добре и срешете.

2

Изсипете разтвор от чаена лъжичка водороден прекис, няколко капки амоняк и чаша топла вода в бутилката със спрей. Поръсете върху козината им и оставете да изсъхне на яркото слънце.

3

Избършете козината с гъба, напоена с бензин или със смес от вода, алкохол и трапезен оцет в същите пропорции. Избършете го с чиста кърпа след няколко минути. Препоръчва се да избършете косата с дълги коси по купчината, а косата с къса коса, на която има стари петна, е срещу купчината.

4

Почистете заешката козина и лека козина от астрахан, като използвате смес от ръж или пшенични трици. Поставете ги в метална чиния и като разбърквате, загрявайте върху огън. Поръсете горещи трици върху козината, след известно време ги съберете с четка. Разклатете яката и ако е направена от заешка козина, срешете я старателно.

5

Загрейте сух пясък, за да почистите яка, направена от козина от видра или бобър. Поръсете козината с пясък, избършете я с длан. Отърсете мръсния пясък и добавете чист пясък, докато дланта ви вече не е мръсна.

6

Отстранете петна от мазнини с разтвор, приготвен от чаена лъжичка амоняк, три чаени лъжички сол и? литър вода. След приключване на лечението внимателно избършете яката няколко пъти с памучен тампон, навлажнен и изцеден от водата.

7

Смесете равни части амоняк и мет или 3 части натриев хлорид, 50 части вода и 1 част амоняк. Избършете яката с разтвор, намажете я с ленена кърпа и я разклатете.

8

Възстановете блясъка на козината, като избършете яката с кърпа, навлажнена в оцетна есенция. За да поддържате блясъка, периодично навлажнете козината с глицерин.