Logo decormyyhome.com

Как да почистите изумрудени пръстени

Как да почистите изумрудени пръстени
Как да почистите изумрудени пръстени

Видео: Какви годежни пръстени харесват жените?💍 2024, Септември

Видео: Какви годежни пръстени харесват жените?💍 2024, Септември
Anonim

Изумрудът отдавна се смята за един от най-скъпите и ценни камъни. Отличава се със своя специален цвят и твърдост. Въпреки че поради своята структура изумрудът е доста крехък. Това качество трябва да се вземе предвид по време на бижута за почистване на дома.

Image

Ще ви трябва

  • - Шампоан или течност за миене на съдове;

  • - сода за хляб;

  • - винен оцет;

  • - медицински алкохол;

  • - специално почистващо средство;

  • - платнен фланел или велур.

Инструкция за употреба

1

Изумруден пръстен може да се почисти с шампоан или течност за миене на съдове. Налейте топла вода в съда и добавете малко почистващ препарат. Потопете декорацията в разтвора за няколко минути. Вземете стара четка за зъби и внимателно намажете пръстена. След това изплакнете с топла течаща вода и полирайте с фланелна или велурена кърпа.

2

Изумрудите, третирани с естествена смола или специални масла, не могат да се почистват с агресивни агенти. Затова винаги изваждайте пръстените преди контакт с химикали. Също така, не почиствайте изумрудите с ултразвук. След подобна процедура камъните губят своя блясък.

3

Вземете чаена лъжичка сода за хляб и разбъркайте с вода, за да направите мека паста. Нанесете малко върху четката за зъби и намажете декорацията.

4

Вземете винен оцет и го изсипете в пластмасова чиния. Потопете пръстена в течност и оставете за 5-10 минути. След това време извадете бижутата и почистете с гъба или мека кърпа. Изплакнете обилно под течаща вода. Затворете отвора за източване, така че бижутата да не попаднат случайно в него. В края на почистването полирайте пръстена.

5

Можете да възстановите блясъка и чистотата на декорацията с медицински алкохол. Намокрете памучен тампон в разтворител и внимателно избършете повърхността на продукта. Ако пръстенът е много мръсен, накиснете го в алкохол за 15-20 минути. След това изплакнете в топла вода и избършете с мека кърпа.

6

В магазините за бижута можете да закупите специален инструмент за почистване на бижута. Той ефективно ще премахне всички примеси, без да повреди изумруда.

Обърнете внимание

Не подлагайте изумрудите на шок.

Полезни съвети

Ако решите да купите насипен камък, консултирайте се с продавача - има ли специални препоръки за грижа, на какви процедури е бил изложен изумрудът по време на обработката.

Съхранявайте бижутата в отделна кутия. Уверете се, че пръстенът не влиза в контакт с влага.