Logo decormyyhome.com

Как да почистите саксиите от сажди без химикали

Как да почистите саксиите от сажди без химикали
Как да почистите саксиите от сажди без химикали

Съдържание:

Видео: Как да почистим канабисова глава? (Trimming) 2024, Юли

Видео: Как да почистим канабисова глава? (Trimming) 2024, Юли
Anonim

Черен въглерод в тенджери и тигани често се превръща в проблем, особено за собствениците на газови печки. Можете да възстановите блясъка на чиниите с помощта на мощни почистващи препарати за печки или фурни - но не всеки е готов да използва „отровна химия” за съдове. И тук доказаните и безвредни домашни средства и дори хранителни продукти идват на помощ, което улеснява почистването на тиганите от сажди.

Image

За да почистите тенджера или тиган, ще ви трябват сурови картофи и сода за хляб. Почистващите свойства на всяка от тези съставки са добре известни и заедно могат да вършат чудеса с мръсни съдове. Има няколко начина за това.

Картофена четка

Изсипете сода в чинийка, нарежете картофа наполовина. Потопете резен картоф в сода.

Разтрийте мръсотията върху картофа правилно, като го използвате като вид гъба или четка. Смес от картофен сок със сода е отличен почистващ препарат с лек абразивен ефект, който се справя доста добре със саждите. Необходимо е да се търкате, прилагайки усилия - но тогава резултатът ще се забележи много бързо, тенджерите и тиганите буквално ще се озарят пред очите ни.

Периодично нарязвайте картофените филийки, така че „работният разрез“ да остане винаги свеж, а картофеният сок да продължи да тече на повърхността - и отново го потопете в сода.

След почистване измийте съдовете по обичайния начин и не забравяйте да изплакнете обилно, в противен случай остатъците от почистващото средство могат да оставят мътни петна по стените на съдовете.

Картофено-содна "каша"

Този метод ще изисква малко повече време за подготовка, но ще спести енергия. Ето защо има смисъл да се използва при големи замърсявания.

Обелете картофите, настържете на ситно ренде. Смесете картофената маса със сода, за да направите каша и я нанесете с гъба върху замърсената повърхност.

Оставете да действа 10-15 минути, след което третирайте с твърда гъба или четка за миене на съдове.