Logo decormyyhome.com

Как да поправим овлажнител

Как да поправим овлажнител
Как да поправим овлажнител

Съдържание:

Видео: Как да върнем към живот вентилаторите си !!! 2024, Септември

Видео: Как да върнем към живот вентилаторите си !!! 2024, Септември
Anonim

Всяка къща трябва да има овлажнител, защото това устройство е просто незаменим, особено през зимата. И няма да е трудно да поправите неговата неизправност, тъй като причината за повредата може да бъде доста проста.

Image

Когато започне периодът на активния отоплителен сезон, в много къщи понякога е просто невъзможно да бъдете без отворен прозорец. Факт е, че при такива условия, дори и при сух въздух, рискът от инфекции се увеличава, което води до негативни последици.

Следователно в къщи с високо ниво на топлоизолация и активна отоплителна система трябва да се използват овлажнители за въздух. Това оборудване е наистина необходимо и търсено, но не винаги е възможно да закупите висококачествени стоки, които могат да служат вярно повече от една година.

Как сами да оправите овлажнителя

Ако имате овлажнител, но наскоро той започна да се повреди или напълно спря да работи, тогава този проблем може да бъде решен по два начина:

- обадете се на капитана и заплатете определена сума;

- следвайки препоръките, опитайте се да поправите овлажнителя със собствените си ръце.

За да разберете по-добре принципа на работа на въздушен овлажнител, трябва да разберете неговата конфигурация. Това оборудване традиционно се състои от задвижваща ролка, резервоар за вода, специални щори, контролен панел, индикатор за нивото на водата, двигател и центробежен вентилатор, както и захранващ кабел с филтър.

Овлажнителят може да работи по различни начини, всичко зависи от вида на устройството и метода на овлажняване. Неизправността в работата на устройството обаче може да е еднаква за различните модели. Ако усетите неприятна миризма, която идва директно от устройството, трябва да проверите мембраната. Възможно е той да е замърсен, така че този проблем да бъде отстранен лесно и просто.

Първо трябва да изключите овлажнителя от мрежата, да развиете всички фиксиращи винтове или да отворите задния панел. След това извадете пластмасовия прът и изключете захранващия кабел от задвижващия мотор. След това трябва да премахнете горната ролка, след което мембраната лесно ще се разкачи.

По-добре е да измиете мембраната в сапунена вода, старателно я почиствайте. След почистване оставете мембраната да изсъхне за известно време.