Logo decormyyhome.com

Как да избелите къща отвън

Как да избелите къща отвън
Как да избелите къща отвън

Съдържание:

Видео: Как да го направя? - Полиране на фарове 2024, Юли

Видео: Как да го направя? - Полиране на фарове 2024, Юли
Anonim

Измиването на къщите се състои в нанасяне на вар, разтворен във вода върху повърхността на сградата. В днешно време подобно дизайнерско решение малко загуби популярността си, но някои от градинарите все още поддържат тази традиция.

Image

При побеляване на сграда подготвеният варов състав се нанася върху подготвената външна повърхност на сградата. Стените за това трябва да бъдат внимателно подготвени - почистени от мазилка и боя, издатини, образувани от хоросана, други повърхностни несъвършенства. Пукнатини и ями трябва да бъдат замазани. Необходимо е да изчакате, докато шпакловката се втвърди добре, след това я избършете и правилно грундирайте.

Приготвяне на състава за избелване

Не е трудно да се подготви съставът на вар. Съставките му са вода, хидратирана вар, трапезна сол, лепило за тапети, синьо.

За да получите състав, подходящ за избелване, първо трябва да смесите около 3 кг вар и литър вода, след това да добавите сол към разтвора - около 100 г. Това се прави, за да се предотвратят мръсни ръце и дрехи, когато случайно докоснете суха стена. По желание можете да излеете малко синьо, за да промените цвета на разтвора. Сместа се смесва, след което се добавя вода, докато се получи обем от 10 литра.

Преди побеляване стената трябва да бъде леко навлажнена. Така вар ще се залепи по-добре към стената.