Logo decormyyhome.com

Как да плащаме по-малко за комунални услуги

Как да плащаме по-малко за комунални услуги
Как да плащаме по-малко за комунални услуги

Видео: Amory Lovins: A 40-year plan for energy 2024, Юли

Видео: Amory Lovins: A 40-year plan for energy 2024, Юли
Anonim

Жилищните и комунални услуги ни костват все повече и повече всяка година. За да не се изяде този разход на лъвския дял от семейния бюджет, е необходимо да се помисли за спестяване на предоставените ресурси и инсталиране на необходимите счетоводни устройства, които ще помогнат да се избегнат просрочените наеми.

Image

Инструкция за употреба

1

Инсталирайте водомери, ако харчите по-малко от нормата или ако в апартамента живеят по-малко хора от предписаните. Тази опция е полезна и за тези, които имат общ водомер, инсталиран в домовете си. Според неговото свидетелство водният поток, възникнал поради течове в мазето, токовите кранове и тоалетните резервоари на съседите, се разпределя в апартаменти, в които не са инсталирани отделни измервателни устройства.

2

Използвайте енергоспестяващи крушки. Те не са евтини, но наистина могат да намалят консумацията на електроенергия. Бъдете готови за факта, че инсталирането им няма да се изплати веднага, но след 6-7 месеца. Инсталирайте многотарифен електромер, което прави консумираната електроенергия през нощта много по-евтина. Включете съдомиялната и пералнята през нощта.

3

Променете тарифата на домашния си телефон от неограничена на времева, ако говорите малко или най-често ви се обаждат. Използвайте програмата Skype да не плащате не само за стационарни, но и за междуградски и международни разговори.

4

Размразявайте хладилника навреме, не поставяйте горещи съдове в него, уверете се, че вратата му не остава отворена дълго време. За да работи хладилникът правилно, е необходимо да се предвиди достатъчно голяма празнина между него и стената.

5

Изключете неизползваното оборудване от мрежата. Намалете прането, като заредите напълно пералнята. Изключете неизползваната радио и колективна антена.

6

Изчислете, ако нямате право на субсидия за сметки за комунални услуги: ако те представляват повече от 10% от общия доход на семейството, трябва да ви бъдат възстановени всички разходи, надвишаващи тази ставка.

7

Преизчислете наема, ако поне един член на семейството отсъства от апартамента повече от 5 дни. За целта ще трябва да попълните заявление и да предоставите подкрепящи документи на платежния център. Това може да бъде свидетелство за пътуване, удостоверение от медицинска институция, билети за пътуване, сметки за хотел или удостоверение за временна регистрация.