Logo decormyyhome.com

Как да трансплантирате иглолистен дървен материал

Как да трансплантирате иглолистен дървен материал
Как да трансплантирате иглолистен дървен материал

Видео: 12 Do It Yourself Bedroom Built-In Ideas 2024, Септември

Видео: 12 Do It Yourself Bedroom Built-In Ideas 2024, Септември
Anonim

Стойността на иглолистните дървета в декоративни качества, които не се променят в зависимост от времето на годината. За да се чувстват добре вечнозелените насаждения, те трябва да бъдат засадени според всички правила.

Image

Инструкция за употреба

1

Най-вече големите, възрастни екземпляри от иглолистни дървета реагират най-болезнено на трансплантацията. Устойчивите видове могат да се считат за смърч, ела и западна туя, а най-настроените - бор и кедър. Най-добрият процент на оцеляване на ново място при големи иглолистни дървета, трансплантирани през зимата. Това се дължи на факта, че дървото е в покой и увреждането на кореновата кома не настъпва.

2

Всяко растение, независимо от вида и размера, изпитва изключителен стрес по време на трансплантацията. Тъй като жизнените функции на кореновата система и короната са взаимосвързани, внимателната грижа е от особено значение за бързата адаптация. В корените на дървото се синтезират хормони, които влияят на растежа и дейността на кореновата система, а следователно и на цялото дърво. Дори при най-внимателната и внимателна трансплантация се губи значителна част от младите и активни корени. Следователно водният баланс на растението е нарушен, количеството на усвоените от него хранителни вещества намалява, а функциите на биосинтеза отслабват. За да могат необходимите вещества да влязат в короната на дървото в нужното количество, след трансплантацията се препоръчва да се обработи със синтетични аналози на растителни хормони.

3

Ауксиновата група е регулатор на растежа и има за цел да възстанови кореновата система възможно най-скоро. Цитокининовите и гибербилиновите групи стимулират развитието на игли и нови клони, като цяло осигуряват адаптирането на наземната част. В природата подземните и надземните части растат, редувайки се, следователно, трябва да обработите корените и короната на свой ред.

4

Иглолистните с големи размери трябва да се поливат първите 2-3 години след разсаждането редовно и обилно. Младите издънки се адаптират по-бързо, следователно, внимателното наблюдение на поливането на младите животни ще отнеме максимум една година. За по-ефективно поливане, около всяко дърво се подрежда малка дупка с повдигнати ръбове. За да предпазите вечнозелените от слънчевите изгаряния, които често ги изпреварват през лятото, е препоръчително да ги засенчвате, особено първата година след трансплантацията. В особено горещи и слънчеви дни, освен засенчване, ще бъде полезно да организирате поръсване на короната за иглолистни дървета.

5

През първите години след трансплантацията всички растения, иглолистните растения и растенията с големи размери са особено податливи на атака от вредители и заразяване с гъбични инфекции. Инсектицидите и фунгицидите трябва да се използват веднага след трансплантация на иглолистни дървета, за да се предотвратят неприятни последици. По-добре е да използвате лекарства с широко действие. Спазвайки всички условия, можете да трансплантирате иглолистно дърво и да му осигурите бързо оцеляване на ново място.

Свързана статия

Избираме иглолистни дървета за озеленяване на лятна вила

Какво обичат иглолистните дървета