Logo decormyyhome.com

Как да трансплантирате парично дърво през 2017 г.

Как да трансплантирате парично дърво през 2017 г.
Как да трансплантирате парично дърво през 2017 г.

Видео: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2024, Юли

Видео: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2024, Юли
Anonim

Ако имате у дома дърво с пари (тлъсто дърво), тогава рано или късно ще се натъкнете на факта, че растението е претъпкано в саксията и се нуждае от по-просторен контейнер. За да правилно трансплантирате дебела жена и да не навредите на растението, трябва да знаете няколко прости правила.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако решите да трансплантирате дебело момиче, тогава изберете широк и нисък съд за растението. Факт е, че кореновата система на паричното дърво е повърхностна, така че саксия с тази форма ще бъде най-удобна за растението. Диаметърът на саксията трябва да бъде приблизително равен на диаметъра на короната на красулата. Ако изберете саксия, която е твърде широка, растението ще расте бавно.

2

Растението за възрастни обикновено се пресажда веднъж или два пъти годишно. Преди да започнете трансплантацията, подгответе почвата за ново растение. Можете да вземете универсална готова смес и да добавите към нея пясък в съотношение 1: 4. Можете също да закупите почва за сукуленти в специализиран магазин.

3

Подгответе дренаж за растението. За да направите това, изсипете средно голяма разширена глина на дъното на саксията със слой от най-малко 2-3 см. Разширената глина ще предотврати гниене на корен, тъй като абсорбира излишната влага перфектно при поливане.

4

В процеса на трансплантация не премахвайте почвата от корените на растението. Със старата почва в саксията растението бързо се адаптира към новите условия. Можете да трансплантирате дебела жена директно с бучка пръст, като добавите универсален субстрат или специална почва за стайни растения в нова саксия.

5

Бъдете внимателни, когато пресаждате парично дърво. Листата на това растение са много крехки, въпреки видимата дебелина и здравина, така че се опитайте да не повредите деликатното растение.

6

След като трансплантирате паричното дърво, поставете саксията с растението на засенчено място и се опитайте да избегнете прекомерното поливане за първи път. Поливането на дебела жена трябва да се извършва само когато горната част на почвата е суха, но трябва редовно да пръскате цветето с вода от пулверизатора. Така растението ще свикне с новите условия много по-бързо.

7

Веднъж месечно подхранвайте трансплантираното растение с минерални торове. Най-добре е да изберете торове, които са специално разработени за сукуленти.

8

Пролетта се смята за най-доброто време за трансплантация на дебела жена, но можете да трансплантирате растението и по друго време на годината, просто се уверете, че трансплантираното парично дърво е в благоприятни условия за него. През лятото поставете саксия с растение на частична сянка, а през зимата избягвайте близостта на дебело момиче с отоплителни уреди.

Полезни съвети

Според източните учения най-доброто място за парично дърво е прозорец, обърнат към югоизток. Поставяйки растение там, ще създадете благоприятни условия за пристигането на късмет и финансово благополучие в дома ви.