Logo decormyyhome.com

Как да избършете восъка от килима

Как да избършете восъка от килима
Как да избършете восъка от килима

Видео: ИЗБЪРШЕТЕ ТОВА, ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ПЕТНА И СУХА КОЖА! Как Да Направите Същия Крем? Грижа За Ръцете 2024, Септември

Видео: ИЗБЪРШЕТЕ ТОВА, ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ПЕТНА И СУХА КОЖА! Как Да Направите Същия Крем? Грижа За Ръцете 2024, Септември
Anonim

Восъчните свещи се използват широко в домакинството. Те са незаменими в случай на внезапно прекъсване на електрозахранването и в много други случаи. Но се случва, че капчици разтопен восък попадат върху килима и могат да го съсипят.

Image

Ще ви трябва

  • - лед;

  • - тъп нож;

  • - полиетилен;

  • - прахосмукачка;

  • - желязо;

  • - салфетки;

  • - парцал;

  • - бял спирт или терпентин;

  • - сапун;

  • - вода.

Инструкция за употреба

1

За да премахнете восъчно петно ​​от килима, направете следното. Вземете парче лед в хладилника и го поставете на замърсено място. Когато восъкът замръзне, натрошете го с тъп предмет, като нож, и вакуумирайте покритието. Останалите частици отново замразете и отстранете по същия начин. Предварително увийте леда в полиетилен, за да не намокрите килима и самото петно.

2

Ако вашият килим не е лек и има твърда купчина, отстранете мръсотията с топлина. За да направите това, загрейте ютията, така че да е горещо, но не и горещо. Поставете хартиена салфетка или кърпа върху петното и я гладете отгоре. Ако петното е голямо, сменете кърпата няколко пъти, докато след гладене вече не покаже замърсяване.

3

Ако е леко замърсена, използвайте бял спирт или терпентин. Избършете добре петното с мека кърпа, навлажнена в разтворител.

4

Можете да опитате да премахнете восъчното петно ​​със сапун. Предварително изстържете по-голямата част от восъка. Налейте топла вода в литров буркан и добавете малко покрит сапун за пране. Оставете сапуна да се разтвори и разбъркайте добре. Накиснете парцал в приготвения по този начин разтвор и изтрийте всякакви замърсявания. След това оставете килима да изсъхне естествено. В този случай използването на нагревател или друг източник на топлина е неприемливо.

Обърнете внимание

Ако ще използвате разтворители или алкохол при почистване на килима, първо опитайте продукта в ъгъла на килима и след това продължете да отстранявате петното. Това трябва да се направи, за да се провери дали купчината е хвърлена.

Полезни съвети

След като се качите на килима, не се опитвайте да го избършете веднага. Горещият восък ще се намаже само, изчакайте, докато се втвърди малко.