Logo decormyyhome.com

Как да премахнете свещ

Как да премахнете свещ
Как да премахнете свещ

Видео: Как да сменим запалителни свещи / свещи на VW GOLF 4 (1J1) (ИНСТРУКЦИЯ AUTODOC) 2024, Юли

Видео: Как да сменим запалителни свещи / свещи на VW GOLF 4 (1J1) (ИНСТРУКЦИЯ AUTODOC) 2024, Юли
Anonim

Конвенционалните и декоративни свещи често се използват за проектиране на празнични или романтични вечери. Техният пламък придава атмосферата и тържествеността, и комфорта. Едно е лошо - при небрежно боравене, разтопените парафинови свещи могат да се разлеят върху покривка, дрехи или килим. За да измиете свещта в тези случаи, можете да използвате различни методи.

Image

Ще ви трябва

  • - желязо;

  • - хартиени салфетки;

  • - алкохол;

  • - терпентин;

  • - вода;

  • - белина;

  • - средство за отстраняване на петна "Pyatnol".

Инструкция за употреба

1

В случай, че петно ​​от стеарин, парафин или восък развали памучната или ленена покривка, поставете я във фризера, така че парафинът да се втвърди. След това внимателно с тъпата страна на ножа от краищата до средата на мястото, изстържете го. Откъснете оформените парчета и трохи от покривката. Ако тъканта е бяла, сварете покривката в прах за пране. Разтегнете цветна тъкан в машината при високи температури - над 70 градуса. За тъкани от този тип е по-добре да не използвате ютия - цветно петно ​​от свещ ще стане още по-голямо и по-забележимо.

2

Но когато такова петно ​​се образува върху вълнена рокля, плетена тениска или килим, имате нужда от горещо желязо и меки, добре абсорбиращи парафинови пари, хартиени салфетки. Използвайте нож, за да премахнете парафина от тъканта или килима. След тази процедура килимът може да се вакуумира, дрехите - просто се отърсете от банята. След това поставете няколко слоя хартиени салфетки върху петното и под него и внимателно ги изгладете с топла ютия, така че восъкът или парафинът да се абсорбират в порестата хартия. Сменяйте кърпичките, докато вече не се оцветят с парафинови пари.

3

Ако разтопен парафин попадне върху кадифена кърпа, която не може да се вари или глади, отстранете остатъците и избършете останалата следа с мека кърпа, навлажнена с алкохол. Той добре отстранява такива петна и терпентин, но ако тъканта е нежна, по-добре е да я разреждате с вода. Алкохолът и терпентинът ще помогнат в случай, че върху тъканта остане цветно петно ​​от декоративна свещ. Такова петно ​​може да бъде отстранено от бялата тъкан с белина, както и с всяко друго избелващо средство или средство за отстраняване на петна, например „Spot“.

4

От гранатна груба повърхност, например, от килим, можете да премахнете петното, като го поставите върху всеки контейнер. Сварете електрическа кана и поливайте мястото с много гореща вода.

как да премахнете восък от свещ