Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от портокал

Как да премахнете петна от портокал
Как да премахнете петна от портокал

Видео: Третиране на пигментни петна с Palomar Icon Max G 2024, Юли

Видео: Третиране на пигментни петна с Palomar Icon Max G 2024, Юли
Anonim

Любимите много цитрусови плодове имат сок, който е доста трудно да се премахне от дрехите. Дори една малка капка може безнадеждно да развали ярко нещо, върху което петното ще бъде особено забележимо.

Image

Инструкция за употреба

1

Внимавайте за ценни минути. Именно през първите десет минути можете да премахнете оранжевото петно ​​без много трудности, така че не отлагайте този урок. Свалете първо дрехите си и изсипете студена вода през петното. Възможно е да се използва вряща вода, но имайте предвид, че не всички тъкани са в състояние да издържат на такъв строг тест за здравина.

2

Напълнете оранжевото петно ​​със сол. Солта, налична във всеки дом, може незабавно да абсорбира влагата, което ще ви помогне да спестите дрехите.

3

Използвайте оцет. Навлажнете с него памучна подложка или кърпа, прикрепете към петното за три до пет минути. В никакъв случай не използвайте оцетна есенция, в противен случай определено ще трябва да се разделите с замърсени дрехи.

4

Опитайте едно от средствата за отстраняване на петна. Днес на пазара има голямо разнообразие от тях, изберете този, който сте проверили лично и неведнъж сте помагали в борбата на петна. Нанесете малко количество директно върху петното и оставете за десет минути. След това леко измийте дрехите с ръцете си и ги изпратете в пералнята. Заедно с пудрата не забравяйте да добавите към него същото отстраняване на петна. За бяла тъкан можете да използвате белина, но първо си струва да изясните наличието на хлор в състава му и възможността за използване на такъв инструмент за различни видове тъкани.

5

Ако оранжевото петно ​​има голяма площ, накиснете нещото. Изсипете хладна вода в леген или кофа, добавете средство за отстраняване на петна или белина (можете да използвате обикновен прах за пране), разбъркайте и поставете нещото, като внимателно го удавите в разтвор. След половин час започнете нормално измиване.

Обърнете внимание

След като приложите някой от методите за справяне с петна от портокал, не забравяйте да изперете дрехите си по обичайния начин, за да фиксирате резултата. Дори ако петното се отстрани.

Полезни съвети

Прочетете внимателно етикета за отстраняване на петна, преди да го закупите. Желателно е той да е подходящ за всички видове тъкани, както и за пране и накисване на дрехи.