Logo decormyyhome.com

Как да измиете боята за коса

Как да измиете боята за коса
Как да измиете боята за коса

Видео: Цветни Кичури - Боядисване на Коса - със Сенки За Очи - НСС омбре или свежа прическа 2024, Юли

Видео: Цветни Кичури - Боядисване на Коса - със Сенки За Очи - НСС омбре или свежа прическа 2024, Юли
Anonim

По време на боядисването у дома капки боя могат да попаднат върху дрехите. Такива петна е трудно да се премахнат, така че колкото по-рано започнете да почиствате, толкова повече са шансовете да върнете продукта до приличен вид.

Image

Ще ви трябва

Препарат за отстраняване на петна, белина, водороден пероксид, разтворител, Пермска кърлер, глицерин, амоняк, трапезна сол.

Инструкция за употреба

1

Свалете замърсените си дрехи. След това се обърнете на грешната страна и измийте замърсената зона под течаща топла вода. Нанесете малко количество средство за отстраняване на петна върху петното. В допълнение, за бели неща е по-добре да използвате белина. Оставете за малко. Точната празнина е посочена на опаковката на продукта. Вземете стара четка за зъби и почистете областта, която ще се третира. Изплакнете продукта в течаща вода и измийте с прах за упорити петна или добавете малко средство за отстраняване на петна.

2

Отървете се от стари петна от боя с 3% водороден пероксид. Вярно е, че този метод е по-подходящ за почистване на бели тъкани. Накиснете памучен тампон в пероксид и лекувайте петното. След 20-30 минути изплакнете дрехите и измийте по обичайния начин.

3

Използвайте бял спирт, ацетон или друг разтворител, който имате под ръка. Моля, обърнете внимание, че преди да продължите с обработката, е необходимо да проверите тъканта за устойчивост на продукта. Поставете няколко капки върху вътрешния шев на продукта и изчакайте няколко минути. Ако тъканта не е променила свойствата си, продължете процедурата. Така че, накиснете памучна подложка в разтворител и избършете петното от боята за коса. След 25-30 минути изплакнете петното, измийте дрехите в топъл сапунен разтвор.

4

Отстранете петна от мека мебел. За целта накиснете гъбата от пяна в топла сапунена вода и избършете замърсената зона. След това вземете глицерин и загрейте в микровълнова или на водна баня. Навлажнете памучен тампон и лекувайте петното. Накрая избършете тъканта с 5% физиологичен разтвор с няколко капки амоняк.

5

Използвайте специален инструмент за химическа вълна "Lokon". Може да се купи в козметичен салон или в козметичен магазин. Поставете замърсените дрехи на масата. От шевната страна на мястото прикрепете памучна подложка или бяла кърпа. След това обработете следите от боя. След няколко минути изплакнете тъканта и измийте.