Logo decormyyhome.com

Как да измиете бели чорапи

Как да измиете бели чорапи
Как да измиете бели чорапи

Видео: Лесна маска за лице от чорапи! НЕ шийте! Направи си маска от плат с чорапи | настойнически 2024, Юли

Видео: Лесна маска за лице от чорапи! НЕ шийте! Направи си маска от плат с чорапи | настойнически 2024, Юли
Anonim

Белите чорапи се носят от голям брой хора, тъй като са подходящи за почти всяко облекло. Въпреки това, основният проблем на белите чорапи често е свързан с избелването, те не се поддават добре на нормално измиване и понякога може да искате просто да ги изхвърлите. И все пак да ги премахнете не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед.

Image

Инструкция за употреба

1

Преди да изпратите чорапите за измиване, те трябва предварително да се накиснат в разтвор на борна киселина и вода, със скорост 1 лъжица на литър вода. Спуснете ги за няколко часа, след което чорапите трябва да се изплакнат и да започне обичайното измиване.

2

Препаратите за отстраняване на петна, които са петна на рафтовете на магазините, също ще помогнат за справяне с проблема. В този случай трябва да запомните, че инструкциите на опаковката са написани причина. И с увеличаване на дозата, просто просто съсипете чорапите си, без да постигнете резултата, от който се нуждаете.

3

Не забравяйте за сапуна за пране с надпис "за премахване на петна." Защо е необходимо внимателно да оцветите замърсените места и да оставите в това състояние за през нощта. На следващата сутрин, като правило, те стават напълно чисти.

4

Можете да използвате смес от прах за пране и перилен препарат. Този метод е добре известен на домакините. И въпреки всичко, не забравяйте, че концентрацията на тази смес не трябва да бъде твърде висока, в противен случай рискувате да не избелите, а загубите чорапите си.

5

Със сигурност във всяка кухня има горчица на прах. Той трябва да се добавя директно при миене във вода, а в случай на силно замърсяване можете да смажете замърсената зона. Но не прекалявайте, в противен случай прахът може да се готви и няма да получите добър резултат. Измийте само в пералня и при температура на водата не по-висока от 40 градуса.