Logo decormyyhome.com

Как да ремонтирате врати на шкафове

Как да ремонтирате врати на шкафове
Как да ремонтирате врати на шкафове

Видео: Escape from the CARDBOARD SCHOOL Challenge! 2024, Юли

Видео: Escape from the CARDBOARD SCHOOL Challenge! 2024, Юли
Anonim

Шкаф във всяко домакинство е незаменим нещо. А разграждането му често води до големи неудобства и дори до наранявания. Особено когато става въпрос за неизправност на вратата на шкафа. Но, въоръжени с инструменти, можете доста лесно да използвате собствената си сила, за да приведете вратите на стария си шкаф в добро състояние и дори да актуализирате външния им вид.

Image

Ще ви трябва

  • - бормашина, диаметър 8-10 мм;

  • - парче сухо дърво за корк;

  • - епоксидно лепило (може да бъде дърводелско или PVA);

  • - антикорозионно средство;

  • - лак (глазура);

  • - замазка върху дърво;

  • - шпатула, стъргалка;

  • - четки за боядисване;

  • - шкурка;

  • - полиетиленово фолио за защита на мебелите.

Инструкция за употреба

1

Извадете вратите на шкафа от пантите, разпечете дървото. Възстановете вратите, като поправите пантите. Разширете счупеното си гнездо. Маркирайте дълбочината на пробиване на свредлото с пръстен от изолационна лента, за да избегнете твърде дълбок отвор. Пробийте внимателно дупка, за да не пробиете вратата; полученият отвор трябва да бъде с диаметър и дълбочина около 10 мм.

2

Направете корк от парче сухо дърво, подходящо за размера на дупката. Залепете отвора и корка с лепило. Внимателно забийте тапата в дупката. Отстранете излишното лепило от отвора и оставете вратата да изсъхне за 24 часа.

3

Покрийте пода и стените с пластмасова обвивка. Това е необходимо, за да се предпази от най-малките частици лак и глазура, които се отделят във въздуха по време на обработката на дървена повърхност. Почистете работната зона от прах: прахът, прилепнал към лака, ще развали външния вид на продукта.

4

Подравнете повърхностните дефекти с шпакловка върху дърво. Внимателно обработете местата с шпакловка с шкурка и почистете повърхността от прах с помощта на парцал или специална четка. Започнете да покривате повърхностите с лак.

5

Третирайте пантите и другите части на закопчалката с антикорозионно средство, а когато лакът изсъхне, поставете пантите на първоначалното им място.

Обърнете внимание

Проветрете помещението колкото е възможно повече, докато лакирате и ако лакът има особено остър мирис, използвайте дихателна маска.

Полезни съвети

За да премахнете алкалния лак от повърхността, направете смес, съдържаща 80% алкохол и 20% ацетон. Нанесете този състав върху повърхността, стойте известно време и след това отстранете лакирания слой лак с шпатула. Ако слоят от старото покритие е значителен, премахнете го, като изстреляте с помощта на сешоар. Отстранете пръскания лак със шпатула.