Logo decormyyhome.com

Как да полирате мрамор

Как да полирате мрамор
Как да полирате мрамор

Видео: Диамантено полиране на мрамор 2024, Юли

Видео: Диамантено полиране на мрамор 2024, Юли
Anonim

Полираната мраморна повърхност изглежда много стилна и може да украси всеки дом или обществено пространство. Тя е не само красива, но и много практична и устойчива на износване. За да получите идеално гладка повърхност, е необходимо да полирате мрамора, като следвате определена последователност.

Image

Ще ви трябва

  • - машина за полиране или шлайфане;

  • - абразиви с различни номера;

  • - тренировка със специални дюзи;

  • - мухъл;

  • - двукомпонентно лепило.

Инструкция за употреба

1

Ако повърхността на мрамора не е много гладка, има дупки и повдигания, извършете предварително нивелиране. За да направите това, третирайте го с груби абразиви. Полирайте пода със специални машини за шлайфане и полиране на подове и малки повърхности, като маса или стойка, с бормашина с накрайник. Малките и неравномерни мраморни изделия, като фигурки, са ръчно подравнени с шкурка.

2

Ако трябва да полирате мраморен под, отстранете поне 3 мм материал, тогава подът ще изглежда като монолит, без граници на плочки (ако дебелината му позволява).

3

За да поправите чипове и повреди по мраморната повърхност, използвайте двукомпонентно лепило. Изберете го по цвят и прозрачност. Съвременният избор на цветове ви позволява да намерите лепило, което ще бъде неразличимо от естествените включвания.

4

Ако трябва да полирате мрамор със сложна структура, много включвания, ивици и пори, също използвайте лепило. Обърнете внимание, че при шлайфане на такъв камък горният слой се отстранява и без да се укрепва с течно лепило е просто невъзможно да се постигне нормален резултат.

5

Пясъчен мрамор последователно с няколко абразивни номера. В този случай все повече и повече малки драскотини ще бъдат премахнати и ще се получи абсолютно гладка и равна матирана повърхност.

6

За да придадете на мрамора огледален блясък, полирайте с няколко броя тънки абразиви, всеки път използвайки все по-малко и по-груби.

7

Идеално гладък лъскав вид на мраморната повърхност може да се придаде чрез кристализация. За целта го покрийте с най-тънкия защитен слой с различен химичен състав. След това измийте добре пода, за да избегнете тъпи петна (тъй като мухълът съдържа слаба киселина).

8

За да направите мраморния под щастлив за дълго време, го предпазете със специални композиции за полиран под, докато те допълнително могат да имат тониращ ефект, подчертават цвят, създават ефекта на мокър камък.