Logo decormyyhome.com

Как да измиете микровълновата печка от мазнини

Как да измиете микровълновата печка от мазнини
Как да измиете микровълновата печка от мазнини

Видео: Как да почистим микровълновата фурна 2024, Юли

Видео: Как да почистим микровълновата фурна 2024, Юли
Anonim

Дори домакинята в кухнята не може без такъв помощник като микровълнова печка. Но, както всички кухненски уреди, с течение на времето микровълновата може да се замърси, по стените се появяват петна от храна. Помислете за прости и ефективни съвети за грижа за микровълновата печка.

Image

Когато почиствате микровълновата фурна от замърсяване, не използвайте груби, метални четки, те могат да повредят покритието на стените на микровълновата печка.

За почистване на петна можете да използвате лимонена киселина или сода за хляб. Използването им е просто и резултатът няма да дойде дълго.

Image

Сода за хляб

Ако искате да прибягвате до помощта на сода за хляб, тогава първо трябва да приготвите решение от него. Смесваме 20 милилитра вряща вода с 40 грама сода за хляб в микровълнова фурна и поставяме купата в микровълновата. Избираме максималната мощност и настройваме разтвора да загрява в продължение на 20 минути.

По време на нагряването содата ще се изпари, което ще омекоти замърсяванията и петна от мазнини по стените. След това стените на микровълновата фурна трябва да се избършат с гъба от пяна. На тези места, където мръсотията не се е отдалечила, достатъчно е да вземете сода за хляб върху гъбата и да разтривате интензивно петното.

Пресен лимонов сок (лимонена киселина)

Разтворете 2 торби лимонена киселина в 0, 5 литра вряла вода и изчакайте разтворът да изстине. Ако ще използвате пресен лимон, трябва да смесите сока от два плода с вода, като спазвате пропорция 1: 1.

Слагаме купа с лимонов разтвор да загрява 15 минути, избирайки максималната мощност. След като изтече времето, изчакайте още 5 минути и избършете стените на микровълновата фурна.