Logo decormyyhome.com

Как да различим естествения велур

Как да различим естествения велур
Как да различим естествения велур

Видео: Wade Davis: The worldwide web of belief and ritual 2024, Юли

Видео: Wade Davis: The worldwide web of belief and ritual 2024, Юли
Anonim

Естественият велур е много по-износен в сравнение с фалшивия. Тя не губи външен вид и радва окото с луксозен нюанс. Ако отдавна мечтаете за такъв продукт, но не сте закупили от страх да не придобиете фалшив, тогава можете спокойно да отидете до магазина. Всъщност, като всеки друг материал, велурът има редица отличителни черти.

Image

Инструкция за употреба

1

Обърнете внимание на ценовата категория на продукта. Естественият велурен материал не може да бъде подозрително евтин, особено за маркови дрехи.

2

Липсата на парче велур върху етикета също трябва да ви предупреди. Той е прикачен така, че купувачът да може да оцени качеството на продуктите. Разбира се, такъв маркер може да бъде прикрепен и към фалшив продукт, но често те не го правят.

3

Вземете материал от велур в ръка и вижте дали се затопля. Неестественият велур и кожа остават студени.

4

Плъзнете с ръка върху материала. Купата от естествен велур ще се огъне и ще промени цвета си, но аналозите му ще останат монофонични. Също така истинският материал трябва да е кадифен на пипане, но това зависи от обработката на велур.

5

Опитайте се да разделите материала на няколко слоя по шева на продукта. Ако лесно успяхте, значи това е фалшив. Истинският велур никога не ексфолира. Обърнете внимание на грешната страна на продукта; оригиналната не трябва да има тъканна подложка.

6

Извийте продукта - трябва да остане леко забележима следа, която постепенно ще се изглади. Ако това не се случи или остана много забележима гънка, тогава трябва да откажете да купувате такъв продукт.

7

Естественият велур не може да бъде обикновен. А когато боядисвате скъпи продукти, се използват естествени бои на растителна основа, така че не трябва да усещате неприятен синтетичен аромат.

8

Ако имате някакви съмнения относно нещо, тогава отидете в друг магазин, дори ако наистина ви хареса стоката. Погледнете и други продукти, възможно е те да ви заинтересуват много повече и да са направени от качествен материал. Погледнете и сертификати за качество. Изберете голям магазин, в противен случай шансовете за придобиване на фалшив ще се увеличат леко.