Logo decormyyhome.com

Как да избелите органза

Как да избелите органза
Как да избелите органза

Видео: Да да!😱 Вот так ПРОСТО БЫСТРО и ЛЕГКО можно сделать бесподобно красивые цветы из лент 2024, Юли

Видео: Да да!😱 Вот так ПРОСТО БЫСТРО и ЛЕГКО можно сделать бесподобно красивые цветы из лент 2024, Юли
Anonim

Завесите от органза са чудесна настройка за всеки прозорец са завеси. Но с течение на времето те губят първоначалната си белота, натрупвайки прах в себе си. Нормалното измиване не се справя със сивкав оттенък. Как да избелите органза?

Image

Инструкция за употреба

1

Преди измиване накиснете органзата в хладен разтвор на трапезна сол (1-2 чаени лъжички сол в 5 литра вода). Оставете за няколко часа. Солта абсорбира много добре мръсотията, а органзата след тази обработка става бяла. След това измийте със сапунен или прахов разтвор, изплакнете обилно. Органзата не трябва да се търка и усуква, така че с миене на ръце можете само леко да изстискате. Можете да измиете завесата в пералнята при температура 30-40 градуса в деликатния режим на пране. Закачете органза, без да стискате, така че водата от нея да стъкне самата.

2

Разредете нишестевия разтвор. След като измиете органзата по обичайния си начин и изплакнете, спуснете завесата в този разтвор. В допълнение към факта, че тъканта ще придобие снежнобял нюанс, тя ще запази формата си.

3

Вземете амоняк в аптеката. Той е много подходящ за избелване на нещата от деликатните материи и не им навреди. Разредете малко прах за пране в леген с топла вода и изсипете бутилка амоняк в него. Накиснете завесата в този разтвор и оставете за няколко часа. След това изплакнете обилно.

4

Поставете органзата в пералнята, поръсете праха и добавете десет таблетки водороден пероксид или 2 супени лъжици от течния разтвор към 1 литър вода. Задайте режима на деликатно измиване при температура 40 градуса.

5

Измийте завесата с избелващ прах, който се продава във всеки магазин за хардуер. Изберете пудра специално за тюл и завеси. Или избелва органза в кислородна белина, която е най-малко вредна за деликатните тъкани.

6

Ако всички опити за избелване на органза у дома бяха неуспешни, вземете тюла на химическо чистене. Там те ще придадат на завесите ви оригиналния снежнобял вид със специални средства.

как да измиете тюл от органза