Logo decormyyhome.com

Как да избелите чорапи

Как да избелите чорапи
Как да избелите чорапи

Видео: Сладурски DIY – 3 супер идеи за кейс за телефон 2024, Юли

Видео: Сладурски DIY – 3 супер идеи за кейс за телефон 2024, Юли
Anonim

На белите чорапи често се появяват замърсители, които не се отмиват с прах. Цялата вина е прах и мръсотия, които проникват през отворени обувки. Можете да избелите чорапи с помощта на редица инструменти.

Image

Ще ви трябва

- средство за отстраняване на петна; - белина с кислород; - прах; - водороден прекис и амоняк.

Инструкция за употреба

1

Възползвайте се от модерните средства за отстраняване на петна, ако има елементи на декор с различен цвят по чорапите. Използвайте продукта според инструкциите на производителя. Не добавяйте повече от необходимото, за да избегнете неприятни изненади. Ако използвате средство за отстраняване на петна под формата на прах, разтворете го обилно в топла вода.

2

Можете да освежите цвета на бели чорапи с кислородна белина. Ако продуктите имат изразени петна, предварително ги накиснете в разтвор на продукта. След това добавете почистващ препарат като усилвател в основното отделение за пране. Не избелвайте чорапите при твърде висока температура, за да предотвратите свиване.

3

Разтворете 2 супени лъжици "Persoli" или "White" в 3-5 литра вода (сух прах в торби без хлор). Добавете около 100 г прах. Накиснете чорапите за една нощ в този разтвор, не забравяйте да ги измиете сутрин и изплакнете обилно. От първия път продуктите ще станат много по-бели и свежи на външен вид.

4

Добавете 3 супени лъжици водороден прекис, 1 супена лъжица амоняк към няколко литра вода. Накиснете чорапите в получения разтвор за 12-20 часа. След това ги измийте в пералнята, а още по-добре - ръчно.

5

Ако нищо не помогна за измиването и избелването на чорапите, не остава нищо друго, освен да ги сварите в силен разтвор на прах (1, 5-2 дози) с добавяне на средство за отстраняване на петна. В крайни случаи се свържете с химическо чистене. Там избелвате чорапи с професионални вещества.

Обърнете внимание

Не използвайте хлорен белина. Той разваля продуктите, което води до ранното им износване. А цветът след няколко измивания ще придобие жълтеникав нюанс, който не може да бъде премахнат.

Полезни съвети

Използвайте висококачествен прах, който включва оптичен избелвател. Опитайте се да не носите леки чорапи, сменяйте ги ежедневно, така че да не се появяват устойчиви замърсявания.