Logo decormyyhome.com

Как да почистите нещата от дъвка

Как да почистите нещата от дъвка
Как да почистите нещата от дъвка

Видео: 7 Лесни Хитринки за Почистване 2024, Юли

Видео: 7 Лесни Хитринки за Почистване 2024, Юли
Anonim

Досадно е, ако върху любимото ви нещо се появи лепкава дъвка. Не бързайте да се разделяте с дрехите си. Можете да почистите дъвката у дома с помощта на импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

Алкохол, найлонова торбичка, лед, бял спирт, препарат за миене на съдове, средство за отстраняване на петна, рафиниран бензин.

Инструкция за употреба

1

Опаковайте замърсените дрехи в найлонов плик и сложете във фризера. Оставете за няколко часа. Продължителността на замразяването зависи от вида тъкан и размера на дъвката. След това изстържете дъвка с остър предмет, за да не повредите материала. Избършете петното от петното с памучен тампон, потопен в алкохол.

2

Използвайте кубчета лед, за да премахнете дъвките от връхните дрехи. Нанесете пластмасова торба с лед върху замърсената зона за няколко минути. След това извадете дъвката с метална пила за нокти или твърда четка.

3

Поставете замърсените дрехи на дъската за гладене в сплескано състояние. От грешната страна и отпред прикрепете хартиени кърпи или попивателна хартия. Гладете замърсената зона. Докато дъвката се отстранява, сменете кърпичките. Избършете петното с бял спирт.

4

Поставете дрехи с лепкава дъвка в леген и покрийте с гореща вода. Тъй като венеца се затопля, омеква и може лесно да се отстрани. Когато кърпата е напълно чиста, разтрийте петното с четка.

5

Изсипете няколко чаени лъжички препарат за миене на съдове или средство за отстраняване на петна в отделен съд. Добавете малко количество вода и нанесете гъба с пяна върху замърсената зона на дрехите. След няколко часа изплакнете тъканта под течаща вода и измийте с гореща вода с прах за упорити петна.

6

Купете рафиниран газ от магазин за хардуер. Навлажнете памучна подложка в разтворител и нанесете върху прилепнали дъвки. След известно време извадете дъвката, избършете маркировката от петното с бензин и измийте дрехите в пералня при температура 60 ° C. Преди да използвате този продукт, уверете се, че той е безопасен за тъканта. Налейте няколко капки бензин върху незабележима зона на дрехите и изчакайте 2-5 минути.

чисти дрехи от дъвка