Logo decormyyhome.com

Как да почистите панталони

Как да почистите панталони
Как да почистите панталони

Видео: Определено ръководство за бягане с бикове. Pamplona's Running of the Bills (Как да тичам с бикове) 2024, Юли

Видео: Определено ръководство за бягане с бикове. Pamplona's Running of the Bills (Как да тичам с бикове) 2024, Юли
Anonim

Замърсяването на любимите ви панталони винаги е проблем, защото някои се мият лесно, а други се отърват от проблемите. Независимо от това, можете да премахнете повечето петна по дрехите у дома, без помощта на специалисти за химическо чистене.

Image

Ще ви трябва

  • - амоняк;

  • - медицински алкохол;

  • - марля или лен;

  • - четка за дрехи с естествена четина;

  • - терпентин или керосин;

  • - сода за пиене.

Инструкция за употреба

1

Направете смес от амоняк (1 ч.л.), медицински алкохол (1 ч.л.) и вода (1 чаша). Смесете всичко добре и навлажнете четката за дрехи с това съединение. С тази четка внимателно обработете замърсеното място и след това гладете панталоните през ленена кърпа с гореща ютия, докато цялата влага не се изпари. След това ги окачете на закачалка, оставяйки да изсъхнат на чист въздух.

2

На тези места, където панталоните изпитват най-голямо триене, тъканта им може да започне да блести, което разваля цялото впечатление. Такива места могат да бъдат избърсани с кърпа, напоена с чист медицински алкохол, а след това с друга кърпа, напоена с разтвор от 1 част амоняк и 5 части преварена студена вода. Изгладете лъскавата зона (или места) с горещо желязо, чрез петно ​​или марля.

3

Можете да премахнете блясъка, като разтривате панталоните с разтвор, приготвен от 1 част вода и 3 части оцетна киселина.

4

За да улесните премахването на петна, изхвърлете ги веднага щом забележите. Пресните петна винаги се отстраняват по-лесно от старите. Първо премахнете целия прах от панталона си с четка за дрехи с твърда четина. След това опитайте с чистачката, само върху незабележимо парче панталон, отвътре навън. Ако не се случи нищо лошо, започнете отново да почиствате петното от себе си, с четка, използвайки наличното почистващо средство и се движете от краищата на петното до средата му.

5

Ако сложите петно ​​на боя на маслена основа върху панталона си, вземете керосин или терпентин, навлажнете памучен тампон в него и след това внимателно започнете да обработвате петното - от ръбовете до средата. Въпреки това, такова петно ​​не е лесно да се премахне, така че ще бъдат необходими допълнителни мерки - използвайте амоняк или разтвор на обикновена питейна сода, лекувайки замърсяването, докато не изчезне.

6

Можете случайно да вземете дъвка на панталоните си. Това се случва особено често в обществения транспорт, понякога на паркови пейки или на спирки на същия транспорт. Не е нужно да изхвърляте панталоните и да изрежете място с дъвка, за да можете след това да залепите лепенката, също не си струва.

7

Най-лесният начин за замразяване на дъвка. За целта поставете няколко часа панталони във фризера на хладилника. След това извадете и опитайте да изстържете гумата с тъпата страна на ножа, например. Тя ще се разпадне и ще се придържа към панталоните, вече няма да е в тази форма.